Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Ο Jeff Rowe διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Syngenta

  • Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος Erik Fyrwald να συνταξιοδοτηθεί, να συνεχίσει ως Σύμβουλος του Προέδρου και να παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

BASEL, Switzerland– Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Syngenta εξέλεξε τον Jeff Rowe ως Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) του Ομίλου Syngenta, με ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο Rowe είναι επί του παρόντος Πρόεδρος της Syngenta Crop Protection, της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ομίλου Syngenta μονάδα. Προηγουμένως ήταν πρόεδρος της Syngenta Seeds, όπου πραγματοποίησε μια επιτυχημένη ανάκαμψη της επιχείρησης Seeds. Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Syngenta, θα συνεχίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα συνταξιοδοτηθεί μετά από επτάμισι χρόνια στην εταιρεία. Θα συνεχίσει ως Σύμβουλος του Προέδρου του Ομίλου Syngenta και θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Jeff Rowe, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Syngenta από την 1η Ιανουαρίου 2024 (Φωτογραφία: Business Wire)

Jeff Rowe, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Syngenta από την 1η Ιανουαρίου 2024 (Φωτογραφία: Business Wire)

Ο Rowe, 50 ετών, εντάχθηκε στη Syngenta ως Πρόεδρος της Syngenta Seeds και της Βόρειας Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 2016. Πριν από την τρέχουσα θέση του ως επικεφαλής της επιχείρησης φυτοπροστασίας, ήταν υπεύθυνος για την επιτυχή ανάκαμψη της επιχείρησης Seeds, με εξαιρετική ανάπτυξη και επιστροφή στην κερδοφορία. Επίσης, ηγήθηκε των προσπαθειών του Ομίλου Syngenta για την αναγεννητική γεωργία και την υγεία του εδάφους. Πριν από την ένταξή του στη Syngenta, ο Jeff υπηρέτησε σε αρκετούς ηγετικούς ρόλους στη DuPont Pioneer για μια περίοδο 20 ετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Rowe ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς δεν είναι μόνο ένας αποδεδειγμένος επιχειρηματικός ηγέτης με σχεδόν 30 χρόνια διαφορετικής εμπειρίας στον αγροτικό τομέα, αλλά και ένας αγρότης πέμπτης γενιάς που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σημαντικά ζητήματα προς τους αγρότες σήμερα και είναι παθιασμένος με την προώθηση της καινοτομίας και της αλλαγής για να καταστήσει την παγκόσμια γεωργία πιο βιώσιμη.

Ο Rowe θα διαδεχθεί τον Fyrwald, 64, ο οποίος εντάχθηκε στη Syngenta ως Διευθύνων Σύμβουλος τον Ιούνιο του 2016. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επέβλεψε την εξαγορά από την ChemChina, τον σχηματισμό του Ομίλου Syngenta και την ανάπτυξη της επιχείρησης από τα 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια της Syngenta το 2016 στα 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια του Ομίλου Syngenta 33,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Η παθιασμένη υπεράσπιση του Fyrwald καθιέρωσε τον Όμιλο Syngenta ως ηγετική φωνή στη γεωργία για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την αναγεννητική γεωργία.

«Ο Erik έχει προσφέρει εξαιρετική ηγεσία για τον Όμιλο Syngenta, καθοδηγώντας τον με σταθερά χέρια μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, των συγκρούσεων και των προκλήσεων της γεωπολιτικής, ενώ μεταμορφώνει και αναπτύσσει ουσιαστικά την εταιρεία», δήλωσε ο Li Fanrong, Πρόεδρος του Ομίλου Syngenta. «Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για τη στοχαστική, ενεργητική και δυναμική ηγεσία του Ομίλου μας κατά τη μετάβασή του. Και είναι η ηγεσία του Erik στην ανάπτυξη μιας ισχυρής ομάδας που οδηγεί φυσικά στην επόμενη φάση μας. Με τα ισχυρά θεμέλια που δημιούργησε ο Erik, ο Jeff είναι ο κατάλληλος Διευθύνων Σύμβουλος για να ηγηθεί του Ομίλου Syngenta. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ικανοποιημένο με την παγκόσμιας κλάσης, τακτική και προγραμματισμένη διαδικασία διαδοχής και βρήκε στον Jeff έναν ισχυρό ηγέτη με την επιχειρηματική οξυδέρκεια, τις επιχειρησιακές δεξιότητες και το στρατηγικό όραμα που απαιτούνται για να καθοδηγήσουν τον Όμιλο Syngenta σε αυτόν τον κρίσιμο κλάδο».

«Ως εξαιρετικός επιχειρησιακός ηγέτης και στρατηγός, ικανός να προσφέρει αποτελέσματα μέσω της ομαδικής εργασίας ενώ χτίζει την επιχείρηση για το αύριο, ο Jeff έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Ομίλου Syngenta», δήλωσε ο Fyrwald. «Δουλεύω με τον Τζεφ για πολλά χρόνια και είμαι χαρούμενος που θα ηγηθεί του Ομίλου Syngenta καθώς συνεχίζει την αποστολή του να βοηθά τους αγρότες να ταΐζουν τον κόσμο ενώ αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή».

Σχετικά με το Syngenta Group

Ο Όμιλος Syngenta είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες γεωργικής τεχνολογίας στον κόσμο, με τις ρίζες του να χρονολογούνται περισσότερα από 250 χρόνια. Με περισσότερους από 59.000 υπαλλήλους, που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες, η εταιρεία προσπαθεί να μεταμορφώσει τη γεωργία με επιστημονικές, τεχνολογικές καινοτομίες για να προσφέρει υψηλή παραγωγικότητα και τρόφιμα υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα καταπολεμά την κλιματική αλλαγή και αποκαθιστά τη φύση. Ο Όμιλος Syngenta συνεργάζεται με αγρότες για να ενεργοποιήσει το Regenerative Agriculture – ένα σύστημα παραγωγής τροφίμων με βάση τα αποτελέσματα που θρέφει και αποκαθιστά την υγεία του εδάφους, προστατεύει το κλίμα και τους υδάτινους πόρους και τη βιοποικιλότητα και ενισχύει την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των αγροκτημάτων. Ο Όμιλος Syngenta, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στη Σαγκάη της Κίνας και έχει την έδρα της στην Ελβετία, αντλεί δύναμη από τις τέσσερις επιχειρηματικές του μονάδες: Syngenta Crop Protection , με έδρα την Ελβετία. Syngenta Seeds , με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες; ADAMA®, με έδρα το Ισραήλ. και Syngenta Group China . Μαζί, αυτές οι επιχειρήσεις παρέχουν κορυφαίους στον κλάδο τρόπους εξυπηρέτησης πελατών σε όλο τον κόσμο.

Για φωτογραφίες και βίντεο της ομάδας Syngenta, επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων του Syngenta Group .

Η προστασία δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Λαμβάνετε αυτήν τη δημοσίευση βάσει της νομικής βάσης του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχ. f GDPR («νόμιμο συμφέρον»). Ωστόσο, εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε περαιτέρω πληροφορίες για τον Όμιλο Syngenta, απλώς στείλτε μας ένα σύντομο ανεπίσημο μήνυμα και δεν θα επεξεργαζόμαστε πλέον τα στοιχεία σας για αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στη δήλωση απορρήτου μας.

Προειδοποιητική Δήλωση σχετικά με τις μελλοντικές δηλώσεις

Αυτό το έγγραφο μπορεί να περιέχει μελλοντικές δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να προσδιοριστούν με ορολογία όπως «αναμένω», «θα», «θα», «δυνητικό», «σχέδια», «προοπτικές», «εκτίμηση», «στόχος», « σε τροχιά» και παρόμοιες εκφράσεις. Τέτοιες δηλώσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε κινδύνους και αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ουσιαστική διαφορά των πραγματικών αποτελεσμάτων από αυτές τις καταστάσεις. Για τον Όμιλο Syngenta, τέτοιοι κίνδυνοι και αβεβαιότητες περιλαμβάνουν κινδύνους που σχετίζονται με νομικές διαδικασίες, ρυθμιστικές εγκρίσεις, ανάπτυξη νέων προϊόντων, αυξανόμενο ανταγωνισμό, πιστωτικό κίνδυνο πελατών, γενικές οικονομικές συνθήκες και συνθήκες αγοράς, συμμόρφωση και αποκατάσταση, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, εφαρμογή οργανωτικών αλλαγών, απομείωση άυλα περιουσιακά στοιχεία, αντιλήψεις των καταναλωτών για γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και οργανισμούς ή χημικά φυτοπροστασίας, κλιματικές διακυμάνσεις, διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες ή/και τις τιμές των σιτηρών, ρυθμίσεις προμήθειας μιας πηγής, πολιτική αβεβαιότητα, φυσικές καταστροφές και παραβιάσεις της ασφάλειας δεδομένων ή άλλες διαταραχές πληροφοριών τεχνολογία. Ο Όμιλος Syngenta δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση να ενημερώνει τις μελλοντικές δηλώσεις ώστε να αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά αποτελέσματα, τις τροποποιημένες παραδοχές ή άλλους παράγοντες.

Πηγή: Syngenta Group

Jeff Rowe, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Syngenta από την 1η Ιανουαρίου 2024 (Φωτογραφία: Business Wire)

Ο Erik Fyrwald, απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Syngenta, συνταξιοδοτήθηκε, συνεχίζει ως Σύμβουλος του Προέδρου και παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο. (Φωτογραφία: Business Wire)

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ