Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Ο ανταγωνισμός μόλις ξεκίνησε για το αιγοπρόβειο γάλα, μετά τη συμφωνία στο 1,65 ευρώ!!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυριανή πανελλαδική σύσκεψη των αιγοπροβατοτρόφων, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, με θέμα τις τιμές στο πρόβειο και το αίγειο γάλα, μετά τη χθεσινή συμφωνία, μεταξύ του συνεταιρισμού Λιβαδίου και της Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας “Όμηρος” στο 1,65 ευρώ στο πρόβειο γάλα, για τα μέλη του συνεταιρισμού και στο 1,60 για τα μη μέλη καθώς και στο 1 ευρώ το αιγειο γάλα.

Με χθεσινή του ανάρτηση στο facebook ο πρώην πρόεδρος του συνεταιρισμού και μέλος του ΔΣ, περιχαρής, ανέφερε: “Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σήμερα για τη συμφωνία της Βιομηχανίας γάλακτος ΟΜΗΡΟΣ με τον συνεταιρισμό Λιβαδίου Ελασσόνας”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσανούσα, μέσα στη συμφωνία προβλέπεται ότι αν υπάρξει από άλλη εταιρεία τιμολόγιο με πέντε λεπτά παραπάνω, τότε και η “Ομηρος” θα πληρώσει +5 λεπτά επιπλέον!

Όπως φαίνεται ο ανταγωνισμός, μόλις ξεκίνησε και όπως προαναφέραμε, η αυριανή πανελλαδική σύσκεψη των αιγοπροβατοτρόφων αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και σ’ αυτήν, θα συμμετάσχουν και φορείς που από τον Ιούνιο μήνα έκαναν λόγο για στόχο τα 2 ευρώ το κιλό, αφού το κόστος παραγωγής άγγιξε το 1,65 ευρώ!!!

Τα παρακάτω αναφέρει η κοινή ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας Όμηρος και του Συνεταιρισμού Λιβάδι Ολύμπου : 

Κοινή ανακοίνωση ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ & ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Με ιδιαίτερη χαρά ήρθαμε σήμερα σε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, Η ΟΜΗΡΟΣ Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕΒΕ και ο Γαλακτοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου Ολύμπου. Πρόκειται  για μια συμφωνία ορόσημο, η οποία έρχεται να επισφραγίσει τις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών. Από την μία η ΟΜΗΡΟΣ αφουγκραζόμενη τους κτηνοτρόφους του Λιβαδίου  και τις ανάγκες αυτών και από την άλλη μεριά ο Συνεταιρισμός,  αφουγκραζόμενος  και αυτός τις απαιτήσεις της ΟΜΗΡΟΣ έθεσαν από κοινού μια τιμή για το πρόβειο και γίδινο γάλα. 

Και οι δύο πλευρές πιστεύουμε ότι καλύπτονται με βάση την λογική και τα δεδομένα της αγοράς, οι ανάγκες τόσο των παραγωγών, όσο και της βιομηχανίας. Με τα παραπάνω δεδομένα επετεύχθη η συμφωνία για την προμήθεια 4000 τόνων αιγοπρόβειου γάλακτος στην τιμή των 1.60€ για το πρόβειο γάλα και 0.95€ για το γίδινο γάλα σύμφωνα πάντα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος. 

Ευχόμαστε σε όλους, παραγωγούς γάλακτος και μεταποιητές, μια καλή παραγωγική και επιτυχημένη χρονιά με ανάπτυξη για το εθνικό μας προϊόν Φέτα ΠΟΠ και την εθνική μας οικονομία.

Με τιμή,

ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ,

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Του Χρήστου Αθανασιάδη

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ