Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Νέο υφυπουργός ΥΠΑΑΤ ο Γεώργιος Στύλιος στην θέση του Γιάννη Οικονόμου

Σπήλιος Λιβανός : Αποχαιρετώ έναν καλό συνεργάτη που θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και από τη νέα του θέση.Υποδέχομαι έναν φίλο, με γνώση του αγροτικού τομέα και μεράκι για δουλειά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/8 στο ΥΠΑΑΤ, η τελετή παράδοσης- παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον απερχόμενο –νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο – κ. Γιάννη Οικονόμου στον κ. Γιώργο Στύλιο, παρουσία του ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού, της Γ.Γ κ. Χριστιάνας Καλογήρου και του Ειδικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σπήλιος Λιβανός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, στέκεται δίπλα στους πολίτες που δοκιμάστηκαν επίπονα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Όπως είπε, μέσα σε αυτό το κλίμα, το ΥΠΑΑΤ αποχαιρετάει σήμερα τον κ. Γιάννη Οικονόμου και υποδέχεται τον αντικαταστάτη του κ. Γιώργο Στύλιο.

Με τον Γιάννη Οικονόμου είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα ζητήματα του τομέα ευθύνης του. Δουλέψαμε μαζί σε πολλά επίπεδα για να αντιμετωπίσουμε πρακτικά προβλήματα και να χτίσουμε τις βάσεις για τη νέα Κ.Α.Π. και τη νέα Εθνική Στρατηγική για τον Αγροδιατροφικό Τομέα.

«Ήταν χαρά και τιμή η συνεργασία μαζί σου Γιάννη,  και είμαι βέβαιος ότι και από τη θέα σου θέση, θα συνεχίσεις να προβάλεις τα θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας, με τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη σου για τον πρωτογενή τομέα», πρόσθεσε ο ΥΠΑΑΤ.

Υποδεχόμενος τον νέο Υφυπουργό κ. Γιώργο Στύλιο, ο κ. Λιβανός εξέφρασε τη χαρά του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

«Με τον Γιώργο μας συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία από την περίοδο, ακόμα, της κοινής μας παρουσίας στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ. Ο νέος Υφυπουργός γνωρίζει καλά τον πρωτογενή τομέα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνος αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ και μεράκι για δουλειά. και από την αρχή της θητείας μου, είχαμε συνεχή και παραγωγική συνεργασία για τα ζητήματα αγροτικής πολιτικής» σημείωσε ο ΥΠΑΑΤ.  Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση της πολιτικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο. «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μας, σαν οικογένεια» κατέληξε ο ΥπΑΑΤ.

Ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος, δήλωσε :

«Η πατρίδα μας δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά. Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στους συμπολίτες  μας που είδαν τις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους να χάνονται. Και να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία (τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά) και τα στελέχη του Υπουργείου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του».

Νωρίτερα το Agroekfrasi.gr έγραφε:

Μίνι ανασχηματισμός στην κυβέρνηση προέκυψε σήμερα, που επηρέασε και το Υπαατ. Ειδικότερα, ο κος Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου που μετακομίζει και αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αναλυτικότερα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

-Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Βιογραφικό Γ.Στύλιου:

Ο Γιώργος Στύλιος γεννήθηκε στην Άρτα το 1971. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα ορεινά χωριά της Άρτας και ξεκίνησε τις γυμνασιακές του σπουδές στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Άρτας, όπου συμμετείχε ενεργά στα μαθητικά δρώμενα. Το 1989 εισήχθη στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιήθηκε στα φοιτητικά δρώμενα. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Φυσικού και μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου της Συγκλήτου του ΑΠΘ (1990-1994). Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ (1994-1995).Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στην Άρτα, όπου από το 1997 έως και το 2001 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά εργαζόμενος σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως καθηγητής. Συνέχισε όμως την πολιτική του δραστηριότητα και το 1998 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λάμπρου Ρίζου. Από το 1996 ο Γιώργος Στύλιος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Πήγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα τα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία το χρονικό διάστημα 2001-2002. Με την επιστροφή του στην Άρτα εργάσθηκε στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ως καθηγητής και ως στέλεχος του ΤΕΙ για θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

To 2006 εκλέχτηκε καθηγητής Εφαρμογών στη τμήμα Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και από τον Σεπτέμβριο 2006 του είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι προϊστάμενος στο ίδιο τμήμα και έχει αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία και δεύτερου τμήματος.

Από τον Απρίλιο του 2004 έως και το 2006 ο Γιώργος Στύλιος ήταν επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού, με αρμοδιότητα τα αθλητικά έργα και τις υποδομές. Μετά τον Σεπτέμβριο του 2007 βρέθηκε δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη, αρχικά στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Το 2012 εκλέχθηκε Βουλευτής του Νομού Άρτας Νέας Δημοκρατίας. Ορίστηκε από το 2012 μέλος της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και Πρόεδρος αυτής στο Τμήμα διακοπής Εργασιών της Βουλής του θέρους 2014. Επιπλέον, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής καθώς και μέλος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών. Από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ