Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Νέοι Αγρότες: Βγήκε η νέα προδημοσίευση, σε διαβούλευση οι πίνακες βαθμολογίας

Ενώ βγήκε η προδημοσίευση, σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η βαθμολογία για την 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020.

Η ελάχιστη βαθμολογία που οφείλει να συγκεντρώσει ο εν δυνάμει δικαιούχος είναι τα 45 μόρια, ενώ βαθμολογική προτεραιότητα δίνεται σε αγρότες που κατοικούν σε ορεινές περιοχές, διαθέτουν ιδιόκτητη γη ή ζώα και η παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσής τους (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι ίση ή μεγαλύτερη των 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τις νέες άλλες.

Από την άλλη με αλλαγές η προδημοσίευση , με σημαντικότερο την χαμηλότερη τυπική απόδοση, που κλιμακωτά είναι: 8000-10000-12000, η νομική μορφή παρόλες τις αντιδράσεις παραμένει.

Σημαντικές αλλαγές είναι οι παρακάτω:

4.1.7.Κατά την τελευταία πενταετία δεν έχει υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ με τυπική απόδοση που υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα,την Κρήτη και την Εύβοια και τα 10.000 ευρώ στα νησιά πλην Κρήτης και Εύβοιας.

4.3 Η γεωργική εκμετάλλευση πρέπει να έχει περιληφθεί στο σύνολό της στην ΕΑΕ 2021. Το μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση)πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο των, α) δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000€) για την ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και την Εύβοια.β) δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) για τα νησιά με πληθυσμό μεγαλύτερο των 3.100 κατοίκων πλην Κρήτης και Εύβοιας.γ) οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000€) για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 3.100 κατοίκων

Καταργείται η υποχρέωση στρατιωτικής θητείας για τους άντρες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα υπάρχει στην ΕΝΤΥΠΗ ΑγροΈκφραση του Σαββάτου 10/4.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Του Ντίνου Μακά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ