Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Νέα ψυγεία χωρητικότητας 1000 τόνων από τον Συνεταιρισμό ”Φρουτοπηγή” στα Πλατανούλια

Σε μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων ”η Φρουτοπηγή” δημιουργώντας νέα υπερσύγχρονα ψυγεία και κάνοντας βήματα μπροστά μετά την περσινή κρίση στην διάθεση των αχλαδίων, την αδυναμία απορρόφησης από εμπόρους και τις πολύ χαμηλές τιμές κάτω του κόστους καλλιέργειας.

Τα νέα ψυγεία στα Πλατανούλια διαθέτουν χώρους ψύξης για 1 εκατομμύρια κιλά μαζί με τους χώρους φορτοεκφόρτωσης και νέα γραφεία και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αγορά του αχλαδιού καθώς η Φρουτοπηγή θα γίνει ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά.

Σύντομα θα τοποθετηθεί και η καλίμπρα διαλογής των φρούτων. Είναι ένα βήμα προς την σωστή επιλογή αυτοδιαχείρισης και εμπορίας των αχλαδιών που σαν φρέσκα φρούτα απαιτούν ψυγεία ώστε να είναι πιο εύκολη η διαπραγμάτευση της τιμής τους χωρίς το άγχος της άμεσης διάθεσης η εγκατάλειψης πάνω στα δέντρα.

Η συγκομιδή έχει ήδη ξεκινήσει στα Πλατανούλια αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην κορύφωση της και αναμένονται καλύτερες τιμές που θα δώσουν μια ανάσα στους αγρότες φρουτοπαραγωγούς.

Στις 2 Σεπτεμβρίου έρχεται η Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια το χωριό του Δήμου Τυρνάβου με τον πολύ δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο που υπόσχεται πολύ γλέντι μέχρι το πρωί.

Πηγή: https://tirnavospress.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ