Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μετά την αγορά της Βραζιλίας, σειρά του Βιετνάμ για το ελληνικό ακτινίδιο

Κατόπιν των εύστοχων ενεργειών της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το επιτυχές άνοιγμα της αγοράς της Βραζιλίας για το ελληνικό ακτινίδιο, τον Ιούνιο αναμένονται έξι επιθεωρητές από το Βιετνάμ να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Στις 25-27 Ιουνίου, Βιετναμέζοι επιθεωρητές από το αντίστοιχο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται να επισκεφθούν την Ημαθία και την Πιερία για την πιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και τυποποίησης και την υπογραφή Φυτοϋγειονομικών Πρωτοκόλλων στο προϊόν του ακτινιδίου. Ειδικότερα, το ως άνω κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων σε επιχειρήσεις και φορείς, ώστε να εγκριθεί η Ελλάδα ως προμηθεύτρια χώρα στα ακτινίδια.

Το επιτελείο θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια θα συνεχιστούν οι συναντήσεις στην Αθήνα. Εφ’ όσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαδικασίες, το ελληνικό ακτινίδιο θα καταφέρει να «κατακτήσει» και την αγορά του Βιετνάμ μιας χώρας, η οποία έχει περισσότερο από 100 εκατ. πληθυσμό.

Να σημειωθεί τον Αύγουστο του 2022, ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Χρήστος Γιαννακάκης συνοδευμένος από εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Hanoi, επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Βιετνάμ και είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του εν λόγω υπουργείου, μετά από μεσολάβηση του Βιετναμέζου πρεσβευτή στην Αθήνα, κου. Le Hong Truong, όπου του έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών αποδοχής της χώρας ως προμηθεύτριας στο προϊόν του ακτινιδίου, πράγμα το οποίο έγινε αποδεκτό με ταυτόχρονες ενέργειες από την αρμόδια Υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ