Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Λαϊκές Αγορές: Ζητούν επιστροφή στην κανονικότητα

Με επιστολή τους προς τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης,  οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών ζητούν την άμεση επιστροφή των λαϊκών αγορών στην κανονικότητα με γνώμονα την ισονομία και την ισοπολιτεία. 

Συγκεκριμένα, ζητούν την άρση του 50% των συμμετεχόντων που «τώρα λειτουργεί εις βάρος παραγωγών πωλητών και καταναλωτών», αφού όπως επισημαίνεται στην επιστολή δημιουργούν ελλείψεις προϊόντων και ακρίβεια αγαθών στην λαϊκή αγορά «φτωχοποιώντας συγχρόνως την αγροτική ύπαιθρο». Παράλληλα, οι παραγωγοί καθημερινά αναγκάζονται να πετούν στις χωματερές τόνους αγροτικών ελληνικών προϊόντων «χωρίς την ελάχιστη αποζημίωση και με τεράστια διαφυγόντα κέρδη».

Διερωτώνται δε, όταν όλος ο εργασιακός τομέας της χώρας, υπαίθριος και κλειστός απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα του προγράμματος «ελευθερία» «αναρωτιόμαστε ποια είναι εκείνα τα κίνητρα που υπαγορεύουν τον περιορισμό εργασίας των λαϊκών αγορών. Ποια είναι τα κίνητρα εκείνα που υπαγορεύουν ότι ένας ανοικτός υπαίθριος χώρος, ο οποίος τηρεί όλα τα πρωτόκολλα από την αρχή της πανδημίας είναι περισσότερο «επικίνδυνος» από ένα λεωφορείο χωρητικότητας 50 ατόμων στο οποίο στοιβάζονται 100».

Σε περίπτωση μάλιστα που «είναι άπλα μια παράλειψη όπως τόσες και τόσες άλλες θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί με γνώμονα την ισονομία και την ισοπολιτεία όπως ορίζει κι επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας μας και να επιστρέψουν όλοι οι βιοπαλαιστές των λαϊκών αγορών στην κανονικότητα της εργασίας τους».

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι των Λαϊκών Αγορών προειδοποιούν δια των θεσμικών εκπρόσωπων τους επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματος τους όπως θα συζητηθεί σε έκτακτο Συμβούλιο το ερχόμενο Σάββατο.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ