Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Λέσβος: Χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο “Mia Elia” σε διεθνή διαγωνισμό στο Βερολίνο

Για ακόμα μία χρονιά το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο “Mia Elia” διακρίνεται για την μοναδική ποιότητα του σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, τα Διεθνή Βραβεία Ελαιολάδου Βερολίνου (Berlin Global Olive Oil Awards, Berlin GOOA), κατακτώντας Χρυσό βραβείο.

Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός, κρατώντας υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 ελαιόλαδα από 22 χώρες του κόσμου, όπως την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Τυνησία, την Τουρκία, την Κροατία κ.λ.π.

Ακολουθήθηκε αυστηρά η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες με βάση όχι μόνο για την ποιότητα αλλά και για τη γεύση, τις ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά, την ηθική και το design.

Το πάνελ των κριτών ελαιολάδου του Berlin GOOA 2021, αποτελούνταν από επιστήμονες με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, θέτοντας τα πρότυπα για έναν αξιόπιστο και καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων.

Το Χρυσό Βραβείο επισφραγίζει την ποιότητα του εξαιρετικά αγνού ελαιόλαδου Mia Elia και αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη δυναμική της ελληνικής γης επισημαίνει η οικογένεια Χατζιδιμητρίου.

“Υιοθετήστε Μια Ελιά”

Επίσης η οικογένεια μας καλεί να υιοθετήσουμε ένα δέντρο από τους δύο ελαιώνες τους, την Κουκουμαριά ή την Βεράντα, προκειμένου να το δούμε  να μεγαλώνει και να καρποφορεί.

Η πρωτοβουλία “Υιοθετήστε Μια Ελιά”, αποτελεί μια πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα υιοθεσίας ελαιόδεντρων στην Λέσβο με σκοπό την υποστήριξη της τοπικής γεωργίας και της οικογενειακής παράδοσης.

Βασικός στόχος του project είναι να έχουν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αγνό προϊόν, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από το δικό τους ελαιόδεντρο και ταυτόχρονα να μάθουν και να πορευτούν μαζί του καθ όλη την διαδικασία μέχρι να φτάσει στο τραπέζι τους!

Πηγή: ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ