Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Κόκκαλης στο 11ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ: Τα αγροτικά προϊόντα της Λάρισας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στις Αραβικές αγορές

Στο 11ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ με τίτλο «Ελλάδα και Αραβικός κόσμος: Σύσφιξη δεσμών» που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έδωσε το παρών βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετείχε στη θεματική ενότητα που αφορούσε τις δυνατότητες για συνεργασία και κοινοπραξίες στο χώρο των τροφίμων.

Στο περιθώριο των εργασιών, είχε επαφές με πρέσβεις χωρών του Αραβικού κόσμου καθώς και με εμπορικούς ακολούθους πρεσβειών στη χώρα μας, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στις δυνατότητες ενδυνάμωσης της συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα και στις εξαγωγές.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «όταν ανέλαβα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι πρώτες χώρες που επισκέφθηκα ήταν αυτές του Αραβικού κόσμου. Τα περιθώρια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων είναι πολλά και επιβεβλημένα σ’ αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βιώνουμε με τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία. Για να αυξηθεί όμως αυτή η εξωστρέφεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει μία συντονισμένη, σε κυβερνητικό επίπεδο, προσπάθεια. Τα προϊόντα του νομού Λάρισας έχουν θέση και μάλιστα εξέχουσα σ’ αυτές τις αγορές. Οι επαφές μου σ’ αυτό το επίπεδο να συνεχιστούν, ώστε να βρεθούν νέες διέξοδοι για τα ποιοτικά μας προϊόντα».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ