Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Κόκκαλης σε Γεωργαντά: Πρωτοφανές,δε θα εισπράξουν την ειδική ενίσχυση βαμβακιού παραγωγοί που επλήγησαν από ακραία φαινόμενα

Εξηγήσεις ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά για τον αποκλεισμό από την πληρωμή ειδικής ενίσχυσης βάμβακος χιλιάδων παραγωγών στη Θεσσαλία, οι οποίοι επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε στο κυβερνητικό στέλεχος ως αναφορά, δημοσίευμα με ανακοίνωση – καταγγελία της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά στα χρονικά της Θεσσαλίας, θα μείνουν απλήρωτοι χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί από την Ειδική ενίσχυση βάμβακος.

Απλήρωτοι θα μείνουν βαμβακοκαλλιεργητές που επλήγησαν τόσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουνίου όσο και του Σεπτεμβρίου. Δεδομένης της παραγωγής ποσότητας κατώτερης  του προβλεπόμενου ορίου κιλών της  Π.Ε. που ανήκουν, αποκλείστηκαν χιλιάδες πληττόμενοι βαμβακοπαραγωγοί από την λήψη της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος του 2021.

Η πολιτική ηγεσία παρέλειψε προκλητικά να μεριμνήσει για τη λήψη πολιτικής απόφασης που να επιλύει το θέμα των υπολειπόμενων κιλών των βαμβακοπαραγωγών και να λάβει υπόψη τη δήλωση των παραγωγών στον ΕΛΓΑ και όχι να αναμένει τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις και την έκδοση των πορισμάτων.»

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ