Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Κρητική απόβαση αγροτών στην Αθήνα 5/11

Οι Κρητικοί αγρότες ξεκινάνε τον χορό των συλλαλητηρίων και διαμαρτυριών στην πρωτεύουσα. Καιρός τα Αθηναικά κανάλια να ασχοληθούνε σοβαρά με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το agroekfrasi.gr ο κ Ψαράκης Ιωάννης (ή Ψαρόγιαννος) ανέφερε “ότι θα έρθουμε στον Πειραιά και στην Αθήνα με τις κατσούνες μας (δηλ ξύλινες μαγκούρες) αποφασισμένοι , δεν πάει άλλο το κόστος παραγωγής (όπως πετρέλαιο, ζωοτροφές,λιπάσματα έχει εκτιναχθεί στα ύψη“.

Από τις 17.00, σήμερα, η προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Στα πλοία για την Αθήνα επιβιβάζονται, απόψε, αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο, αύριο, με βασικές διαμαρτυρίες τις περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, την αύξηση του κόστους παραγωγής και την μη διόρθωση στους Δασικούς Χάρτες για την Περιφέρεια Κρήτης.

Η προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Συντονιστικό Όργανο της Παγκρήτιας Κινητοποίησης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, θα πραγματοποιείται από τις 17.00, μπροστά από το πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου) ταξιδεύουν δωρεάν με το συγκεκριμένο πλοίο από Ηράκλειο προς Πειραιά.

Η συγκέντρωση των αγροτών που θα φύγουν από Ηράκλειο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου στον Πειραιά, στην προβλήτα που θα αράξει το πλοίο, απ’ όπου και θα οργανωθεί ο τρόπος μετακίνησης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπ’ ατμόν για την αυριανή τους κάθοδο στην Αθήνα βρίσκονται  οι αγρότες από τις σταφιδικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, η σκυτάλη των κινητοποιήσεων περνά στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία καλεί σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ