Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Κρατικές ενισχύσεις για αγρότες της λόγω του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου

Η Ε.Ε. ενέκρινε κρατικές ενισχύσεις για αγρότες της Αυστρίας, λόγω του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, η Ελλάδα ζήτησε κάτι ανάλογο;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου, ότι ενέκρινε το αυστριακό πρόγραμμα ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς αγροτικού τομέα παραγωγής, στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για την κρίση.

Οι επιλέξιμοι δικαιούχοι θα δικαιούνται να λάβουν ποσά ενίσχυσης με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, ενώ το ποσό της ενίσχυσης ανά δικαιούχο θα υπολογιστεί με βάση τον αριθμό των εκταρίων γεωργικής γης

Ειδικότερα, η ενίσχυση (i) δεν θα υπερβαίνει τις 62.000 ευρώ ανά δικαιούχο. και (ii) θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Margrethe Vestager , αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: “Ο αγροτικός τομέας έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από την αύξηση της τιμής της ενέργειας και άλλων δαπανών εισροών που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις σχετικές κυρώσεις.

Αυτό το πρόγραμμα των 110 εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε σήμερα θα επιτρέψει στην Αυστρία να στηρίξει τους αγρότες που πλήττονται από την τρέχουσα γεωπολιτική κρίση”.

Αλήθεια, η Ελλάδα και το δικό μας ΥΠΑΑΤ, ζήτησαν από την Ε.Ε. ανάλογα προγράμματα στήριξης των Ελλήνων αγροτών;

Αλήθεια, τι έγινε με την ενίσχυση που ΘΑ δίνονταν για τα λιπάσματα;

Του Χρήστου Αθανασιάδη

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ