Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Κλιμάκιο γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Βραζιλίας στην Ημαθία

Κλιμάκιο γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Βραζιλίας επισκέφθηκε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς – μέλη της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών-ΕΘΕΑΣ και της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ημαθίας και πραγματοποίησε ελέγχους σε εγκαταστάσεις, συστήματα παραγωγής και αγροκτήματα με σκοπό την υπογραφή σχετικών φυτουγειονομικών πρωτοκόλλων για την εξαγωγή ακτινιδίων στην Βραζιλία. 

Η προετοιμασία των σχετικών φακέλων και η οργάνωση όλης της προβλεπόμενης διαδικασίας έγινε από τα στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τα στελέχη της ΔΑΟΚ Ημαθίας. 

Οι εν λόγω υπηρεσίες θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δείχνουν  αξιοσημείωτη δραστηριότητα και έχουν σημαντική συμβολή στην προσπάθεια ανοίγματος νέων αγορών για τα αγροτικά μας προϊόντα. 

Η αγορά της Βραζιλίας είναι σημαντική για το Ελληνικό ακτινίδιο διότι είναι μία χώρα που ο πληθυσμός της υπερβαίνει τα 213 εκατομμύρια και με την παρατηρούμενη πολύ μεγάλη αύξηση της παραγωγής ακτινιδίου στην χώρα μας θα αποτελέσει σημαντική διέξοδο. 

Η ΕΘΕΑΣ  έχει σαν στρατηγικό στόχο την ενδυνάμωση και την συγκροτημένη συνεργασία της με την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ, έτσι ώστε να βοηθήσει στην γρήγορη ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την υπογραφή φυτουγειονομικών πρωτοκόλλων για όλα τα προσφερόμενα προϊόντα σε νέες χώρες και αγορές στόχους.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια για το άνοιγμα νέων αγορών για τα αγροτικά μας προϊόντα  και δηλώνουμε όλοι θα συμβάλουμε ενεργά με τους Συνεταιρισμούς της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Από την επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Επισκοπής Νάουσας Ημαθίας

Το κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων από τη Βραζιλία επισκέφθηκε τον ΑΣ Νέος Αλιάκμων

Για άλλη μια φορά ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων είχε την τιμή να επιλεγεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να φιλοξενήσει αντιπροσωπεία υπηρεσιακών παραγόντων από το εξωτερικό με στόχο το άνοιγμα μιας νέας μεγάλης διεθνούς αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 κλιμάκιο φυτοϋγειονομικών ελεγκτών από κρατικές αρχές της Βραζιλίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και σε κτήματα του ΑΣ Νέος Αλιάκμων. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να θεσπιστούν τα κατάλληλα διακρατικά πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν την εξαγωγή ακτινιδίων στην αγορά της Βραζιλίας.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά και να καταγράψουν στον έλεγχό τους τις άριστες συνθήκες διαλογής, τυποποίησης και αποθήκευσης, τα συστήματα ποιότητας που εφαρμόζονται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για το σύστημα ιχνηλασιμότητας, το οποίο εφαρμόζει πλήρως ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.

Την αποστολή συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στελέχη της ΔΑΟΚ Ημαθίας.

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Γαλάνης, ο υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου κ. Οβεζίκ Ανδρέας, ο επικεφαλής γεωπόνος κ. Ακριβόπουλος Μιλτιάδης και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Α.Σ. Νέος Αλιάκμων, έλαβαν τα εύσημα από τους επισκέπτες και από τα στελέχη του Υπουργείου, που έμειναν εντυπωσιασμένοι από την υποδειγματική λειτουργία του Συνεταιρισμού στα πλέον υψηλά πρότυπα διεθνώς.

Ο ΑΣ Νέος Αλιάκμων ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον Συνεταιρισμό και εύχεται η επικείμενη συμφωνία να αναπτύξει μια νέα πολλά υποσχόμενη αγορά, προς όφελος των παραγωγών.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ