Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Δυναμική μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών του Τυρνάβου

Δυναμική μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, πραγματοποίησαν χθες Τρίτη, δενδροκαλλιεργητές της επαρχίας Τυρνάβου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι σχηματίζοντας κομβόι διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Λάρισας και καταλήγοντας στο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματά τους τα οποία, μεταξύ των άλλων, είναι τα εξής:

  • Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου,   που δυσκολεύονται με τη διάθεση των προϊοντων τους εξαιτίας της χαμένης παραγωγής λόγω καταστροφών, της  ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής.
  • Να δοθει ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς και τα προϊόντα όπως δόθηκε σε ορισμένους συναδέλφους από το αποθεματικό κρισης της Κομισιόν βασει του Κανονισμού(2022/467) που επλήγησαν από τον πολεμο στην Ουκρανία με ουσιαστική αναπλήρωση εισοδήματος βάση της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άρση της στήριξης και υλοποίησης από την Ελληνική Κυβέρνηση του εμπάργκο στην Ρωσία, ώστε να ξανανοίξει αυτή η τεράστια αγορά που απορροφούσε την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών μας προϊόντων. Εξεύρεση λύσης σχετικά με το κλείσιμο της αγοράς της Αιγύπτου.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Καμία κατάσχεση σπιτιού η χωραφιού.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ