Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Αντώνογλου

Θλίψη σκόρπισε το δυσάρεστο άγγελμα θανάτου του πρώην προέδρου και ιδρυτή της ΠΟΣΕΓ – Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιωτών γεωπόνων – μελετητών, και πρώην Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Νίκου Αντώνογλου, ο οποίος εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας με την επάρατη νόσο. Έφυγε χθες στην ηλικία των 72 ετών.

Η εφημερίδα «ΑγροΈκφραση» και το site agroekfrasi.gr, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, στην γυναίκα και στις 2 κόρες του.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου Χαλανδρίου Αθηνών.

Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς προέβησαν σε δηλώσεις και ανακοινώσεις για την ξαφνική απώλεια του Ν. Αντώνογλου.

Πιο αναλυτικά:

Δελτίο Τύπου ΠΟΣΕΓ:
Για τον θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου Νίκου Αντώνογλου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του.
Ο εκλιπών υπήρξε ο εμπνευστής και ο πρώτος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, ενώ παράλληλα υπήρξε εξέχον μέλος της οικογένειας των Γεωπόνων με έντονη πολιτική και συνδικαλιστική παρουσία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πολύτιμη προσφορά του στην επιστήμη και την συμμετοχή του στα κοινά.

Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου:

“Ο Νίκος Αντώνογλου ήταν άοκνος αγωνιστής, άξιος επιστήμονας και ένας αριστερός που ακολούθησε με συνέπεια τα ιδανικά του σε όλη του τη ζωή.

Είχα την τύχη να συνεργαστούμε στην Υπουργική μου θητεία όταν υπηρέτησε δίπλα μου ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων.

Θρηνώ για την απώλεια του υπέροχου ανθρώπου και πολύτιμου συνεργάτη.

Δήλωση Σταύρου Αραχωβίτη:

Ο Νίκος Αντώνογλου έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω ως παρακαταθήκη την πενηντάχρονη αταλάντευτη δράση του για τις ανθρωπιστικές αξίες της Αριστεράς προς την πρόοδο της κοινωνίας.

Ήταν ο Εκπρόσωπός της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών στη Συντονιστική Επιτροπή της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με διαρκή δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αλλά και με την έμπρακτη ολόπλευρη στήριξη της  πρώτης  μεταπολιτευτικής Κυβέρνησης της Αριστεράς από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χαρακτήρας ήπιος, εργατικός, υπομονετικός, υπερασπιστής του διαλόγου και συνάμα συγκαταβατικός και καλοπροαίρετος. Η προσωπική του στάση ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής των ιδεών της συντροφικότητας και του ήθους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τη στράτευση αλλά αποτελούν φάρο και παράδειγμα για την κοινωνική αλλαγή  και τη πρόοδο.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Νίκο.

Δήλωση Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

Με θλίψη αποχαιρετούμε το φίλο και συνεργάτη Νίκο Αντώνογλου, πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Άνθρωπος χαμογελαστός, ευγενικός, εργατικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων του υπουργείου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δελτίο Τύπου ΠΟΓΕΔΥ:

Η ΠΟΓΕΔΥ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση, στην οικογένεια του εκλεκτού συναδέλφου και τέως Γενικού Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τ. Νίκου Αντώνογλου, για τον ξαφνικό και απρόσμενο χαμό του. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ!

Δελτίο τύπου- Συλλυπητήριο μήνυμα ΠΟΣΓ:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ) εκφράζει για το θάνατο του συναδέλφου γεωπόνου Αντώνογλου Νικολάου, τα ειλικρινή συλλυπητήρια της και τη θλίψη της.Ο εκλιπών, υπήρξε ένας αγωνιστής του κλάδου των γεωπόνων. Σε όλες τις θέσεις τις οποίες κατείχε , είτε ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είτε ως Πρόεδρος των Ελευθέρων Επαγγελματιών Γεωπόνων (ΠΟΣΕΓ) έδωσε αγώνα για την προστασία και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωπόνων. Ο Νίκος Αντώνογλου διακρίθηκε όλα αυτά τα χρόνια για την εργατικότητα, το πνεύμα συλλογικότητας κι άφησε το αποτύπωμά σε όλο το γεωπονικό κλάδο αλλά και στην αγροτική παραγωγή της χώρας γενικότερα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης που θα τον σκεπάσει.
Με εκτίμηση, Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Γ.

Δελτίο τύπου Incofruit

Στις 3 Αυγούστου , έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αντώνογλου  , πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Μάιος 2016-Ιούλιος 2019), γεωπόνος, μελετητής, γνώστης του αντικειμένου, ένας από τους λίγους που γνώριζαν τα γεωπονικά θέματα, πονούσε για την αγροτική παραγωγή και την επιτυχή διάθεσή της. Ο Ν. Αντώνογλου κατά την διάρκεια της θητείας του άφησε θετικό αποτύπωμα στην ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και ειδκότερα στον τομέα των οπωροκηπευτικών με την  αυστηροποίηση και εφαρμογή της τυποποίησης και συσκευασίας των φρούτων και λαχανικών της χώρας και στην επισήμανση και ιχνηλασιμότητά τους, ενισχύοντας με προσωπικό και υλικοτεχνικά τις Υπηρεσίες Ελέγχου τους, ιδιαίτερα δε η έκδοση της ΚΥΑ περί «Ρυθμίσεως θεμάτων εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων», .συνέβαλε τα μέγιστα στην αύξηση της εξαγωγής των. Το Δ.Σ.του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών & Χυμών INCOFRUIT – HELLAS και τα μέλη του  εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του Ν. Αντώνογλου  στους οικείους του.

Για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ,ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΥΜΩΝ Γεώργιος Πολυχρονάκης,Ειδικός Σύμβουλος – Εκπρόσωπος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γεννήθηκε το 1949. Ήταν απόφοιτος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και δούλεψε για χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής με έδρα την Αθήνα. Ασχολήθηκε με θερμοκηπιακές καλλιέργειες την περίοδο 1985-1995, ενώ είχε εδαφολογικό εργαστήριο από το 1995 έως το 2005. Συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ήταν μάλιστα στην συντονιστική επιτροπή του 1973 ως ανένταχτος, ηγετική μορφή στη σχολή. Έμεινε εκτός πολιτικής , μετά την Μεταπολίτευση εξελέγη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των φοιτητών. Διετέλεσε μέλος πολλών γεωτεχνικών οργανώσεων.Υπήρξε ο ιδρυτής της Π.Ο.Σ.Ε.Γ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων), μέλος των αντιπροσώπων του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε.με την αναξάρτητη παράταξη που ίδρυσε την “Επανίδρυση”.

Γεωπόνος, από τους πρώτους μελετητές, γνώστης του αντικειμένου, ένας από τους συνδικαλιστές που γνώριζαν τα γεωπονικά θέματα και την αγροτική παραγωγή,βγάζοντας στον προσκήνιο του συνδικαλισμού τον ιδιώτη γεωπόνο. Από τους πρωτοπόρους για να σπάσει το απόστημα του ΟΣΔΕ, με μηνύσεις εναντίον του από την ΠΑΣΕΓΕΣ, πίεσε και κατάφερε την θεσμοθέτηση στις γνωμοδοτικές επιτροπές για νέους αγρότες και σχέδια βελτίωσης την παρουσία ιδιώτη γεωπόνου.

Την Άνοιξη του 2016 και μέχρι το τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2019, ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αντικατάσταση του Νίκου Στουπή, ενώ τον Ιανουάριο 2016 είχε αρχικά αναλάβει ως σύμβουλος του Βαγγέλη Αποστόλου ως υπεύθυνος για τους οργανισμούς όπως Οπεκεπέ, Ελγό Δήμητρα κα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ