Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Η 29η Agrotica υποδέχθηκε 113.850 επισκέπτες

Επίκεντρο του αγροτικού κόσμου από όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτέλεσε η 29η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, η οποία υποδέχθηκε 113.850 επισκέπτες από τις 20-23 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με άξονα την εκμηχάνιση της γεωργίας, την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία στην αγροτική παραγωγή, η φετινή Agrotica, μετά την περίοδο της πανδημίας έθεσε ξανά τις κυρίαρχες προτεραιότητες του πρωτογενούς τομέα σε διεθνές επίπεδο και δημιούργησε πλείστα οφέλη για την τοπική οικονομία, με τη φιλοξενία χιλιάδων εκθετών και πολλών δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών.

Επιχειρηματικές αποστολές από 15 χώρες

Η Agrotica συγκέντρωσε 1650 εκθέτες από 49 χώρες και υποδέχθηκε τόσο μεμονωμένους hosted buyers όσο και επιχειρηματικές αποστολές από συνολικά 15 χώρες.

Ειδικότερα, τη φετινή διοργάνωση επισκέφθηκαν μεμονωμένοι hosted buyers από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία και δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν, μία από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας και μία από το Ερμπίλ, συντονισμένη από το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων με εξειδικευμένα συνέδρια και ημερίδες, όπου αποτυπώθηκαν οι νεότερες εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή.

ΗAgrotica νούμερο 29 διοργανώθηκε με υποστηρικτές την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ)για 1η φορά, ενώ ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης).

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ