Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Θεριζοαλωνιστικές Case IH AXIAL FLOW

Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία ενισχύει την απόδοση της θεριζοαλωνιστικής Axial-Flow® σε δύσκολη σαιζόν συγκομιδής στην Ευρώπη

Ο αλωνισμός με μονόρότορα απέδειξε την αποδοτικότητά του στη δύσκολη, βροχερή περίοδο συγκομιδής σε όλη την Ευρώπη / Τοσύστημα AFS Harvest Command™ στις τελευταίες εμβληματικές μηχανές της σειράς 250 επιδεικνύει υψηλή απόδοση και άριστη ποιότητα καρπού / Η αύξηση της απόδοσης βοηθά τους χρήστες να αναπληρώσουν τις καθυστερήσεις

Η αξία των τελευταίων βελτιώσεων στη σειρά Case IH Axial-Flow®, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας AFS Harvest Command™ για τις κορυφαίες μηχανές της σειράς 250, έχει αποδειχθεί  από την απόδοσή τους σε μια από τις πιο δύσκολες ευρωπαϊκές σαιζόν συγκομιδής των τελευταίων ετών.

Βροχοπτώσεις κατά διαστήματα και πολλές φορές έντονες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης σήμαινε μία συγκομιδή με πολλές διακοπές για τους αλωνιστές, με πολλές συγκομιδές να καθυστέρησαν κατά δύο-τρεις εβδομάδες λόγω της όψιμης ωρίμανσης της καλλιέργειας, των υψηλών επιπέδων υγρασίας και των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών. Τα προβλήματα έγιναν αισθητά σε όλη την ήπειρο, με την Γερμανία, για παράδειγμα, να βιώνει το πιο υγρό καλοκαίρι της εδώ και μια δεκαετία. Ωστόσο, αρκετοί χειριστές θεριζοαλωνιστικών Case IH Axial-Flow ανέφεραν ότι με την Axial-Flow ήταν σε θέση να εργαστούν παρά τις δύσκολες συνθήκες, επιτυγχάνοντας παράλληλα υψηλούς ημερήσιους ρυθμούς εργασίας όταν ήταν δυνατός ο θερισμός, συνεχίζοντας τον αλωνισμό και ακολουθώντας την πορεία ωρίμανσης των καλλιεργειών.

Τοσύστημα αλωνισμού και διαχωρισμού των θεριζοαλωνιστικών Case IH Axial-Flow έχει αποδείξειτις ικανότητέςτου σε πάνω από τέσσεριςδεκαετίες εργασίας σε αγροκτήματα σε όλο τον κόσμο, με ένα μονόκινούμενοστοιχείο – τον ρότορα της Axial-Flow – πουχρησιμοποιείται για να τρίβει και στησυνέχεια να καθαρίζει τον καρπό από άλλα άχυρα,  χωρίςξεχωριστήτρόμπα και κόφαούτε με διακοπή της ροήςτου καρπού. Στην τελευταία σειρά θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow 250, οι ικανότητεςτουσυστήματος έχουν βελτιωθεί περαιτέρω με την νέα τεχνολογία AFS Harvest Command.

Απόδειξη από τοχωράφι

Οι χρήστες της Axial-Flow που επωφελήθηκαν από τιςδυνατότητες των θεριζοαλωνιστικών τους κατάτηνδιάρκεια της σαιζόνσυγκομιδής 2021, περιλαμβάνουν το αγρόκτημα TupagAgrar, στηΘουριγγία (Thuringia) της κεντρικήςΓερμανίας. Εδώ, υπό την καθοδήγησητουSören Reinbeck, διευθύνοντοςσυμβούλου της επιχείρησης και του Jan Breitschuh, χειριστή της θεριζοαλωνιστικής, μία Axial-Flow 9250 AFS Harvest Command ηγήθηκεμιας ομάδας πουσυγκόμισε 38.000 στρέμματα διαφόρων καλλιεργειών, παρέχοντας τηνδυνατότητα διαχείρισης των πιο δύσκολων καιρικώνσυνθηκών παράλληλα με την αποτελεσματικότητα, την αξιοπιστία, την απόδοση και τηνάνεση.

 «Είχαμε μια δύσκολη περίοδο, με τηνσυγκομιδή να διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο εξαιτίας του καιρού, γεγονός πουείχε καταστήσει πολύδύσκολεςτιςσυνθήκες αλωνισμού», λέει ο κος Reinbeck.

«Αλλά ακόμη και σε τόσοσκληρέςσυνθήκες, η AxialFlow 9250 μας έδωσεεξαιρετική ποιότητα καρπού και απόδοση και αυτό είναι που τελικά μετράει σε μία κερδοφόρα επιχείρηση». 

Το AFS Harvest Command αποδεικνύειτην αξία του

Με βάσητις πληροφορίες από τους αισθητήρες απώλειας καρπού, μιας κάμερας ποιότητας καρπού και μιας σειράς αισθητήρωνφορτίου στα κόσκινα, το AFS Harvest Command παρακολουθεί βασικάκριτήρια λειτουργίας πουξεκινούν από την ταχύτητα πορείας και τοφορτίοτου κινητήρα έωςτιςρυθμίσειςτουρότορα και των κόσκινων. Οι μοναδικοί αισθητήρες φορτίου στα κόσκινα παρέχουν ακριβή μέτρηση του καρπού πάνω στα κόσκινα, επιτρέποντας στο σύστημα να προσδιορίσει τη διαφορά μεταξύ απωλειών λόγω υπερφόρτωσης των κόσκινων και απωλειών λόγω υπερβολικών στροφών του αέρα. Η κάμερα ποιότητας καρπού αναγνωρίζει ραγισμένα και σπασμένα σπυριά και ξένα υλικάεκτός από τον καρπό (MOG) και προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις για να ανταποκριθεί στους επιθυμητούς καθορισμένους στόχους ποιότητας καρπού του χειριστή για καλλιέργειες όπως σιτάρι και κριθάρι, αραβόσιτος/καλαμπόκι, σόγια, κανόλα/ελαιοκράμβη και ρύζι.

Βοηθώντας στην αύξηση της απόδοσης σε βροχερή σαιζόνσυγκομιδής

Κατάτηνδιάρκεια της δύσκολης σαιζόνσυγκομιδήςτου περασμένου καλοκαιριού, η νέα τεχνολογία αποδείχθηκε ότι ενισχύει περαιτέρω τιςδυνατότητες των θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow όταν εργάζονται με συνθήκες υγρής καλλιέργειας, μετρώντας τους προαναφερθέντες παράγοντες – όπωςτοφορτίοτου κινητήρα και η ποιότητα του καρπού/MOG – και αυτόματα προσαρμόζουν την ταχύτητα πορείας για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση ανάλογα με τους εν λόγω παράγοντες. Ως εκ τούτου, το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να αξιοποιήσουν τη μέγιστη απόδοση από τα μηχανήματά τους σε δύσκολες συνθήκες επιλέγοντας μία από τις τέσσερις λειτουργίες αυτόματης ρύθμισης: 1) Συνολική Απόδοση, για μέγιστη παραγωγή και ποιότητα καρπού βελτιστοποιώντας παράλληλα την απόδοση. 2)Ποιότητα Καρπού, για την επίτευξη της μέγιστης ποιότητας καρπούελαχιστοποιώντας παράλληλα τις απώλειες και βελτιστοποιώντας την απόδοση. 3) Σταθερή Απόδοση, όπου η θεριζοαλωνιστική προσαρμόζεται αυτόματα για να μην σπάει τον καρπό και να διατηρήσει την ποιότητά του σύμφωνα με τον στόχο. 4)Μέγιστη Απόδοση. Αυτή η τελευταία ρύθμιση είναι που βοήθησε πολλούς αγρότες κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του 2021, μεγιστοποιώντας την ωριαία απόδοση ενώ η μηχανή ρυθμίζεται αυτόματα για να μην σπάει σπυριά και να δίνει ένα ποιοτικό δείγμα καρπού.

Η δύναμη της τηλεματικής AFS Connect

Η τελευταία σειρά θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow 250 συνδυάζει επίσης τα οφέλη της ασύρματης αμφίδρομηςμεταφοράς και διαχείρισης δεδομένων με τοσύστημα AFS Connect, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να διαχειρίζονται με ακρίβεια τα δεδομένα του αγροκτήματος, ανά χωράφι και του στόλου μηχανημάτων από τον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tablet τους. Τα οφέλη περιλαμβάνουν την δυνατότητα συντονισμού των φορτώσεων, της συντήρησης και του ανεφοδιασμού των μηχανημάτων και της λήψης ενδείξεων σχετικά με την υγρασία του καρπού και άλλα δεδομένα της συγκομιδής. Όλα αυτά έπαιξαν τορόλο τους βοηθώντας τους χρήστες των θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον περιορισμένοχρόνοσυγκομιδής και να αυξήσουντην παραγωγικότητα και τοκέρδος.

Τα νέα μαχαίρια παίζουν το ρόλο τους

Για να ταιριάζει με τις δυνατότητες των θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow, η Case IH προσφέρει μαχαίρια για κάθε είδους καλλιέργεια. Ο συνδυασμός θεριζοαλωνιστικής και μαχαιριού Case IH έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλά επίπεδα απόδοσης λειτουργίας και ρυθμού εργασίας, ανεξάρτητα από την απόδοση και τις συνθήκες της καλλιέργειας. Για τα μοντέλα του 2022, η σειρά μαχαιριών της Case IH 3050 Varicutγια σιτηρά παρέχει περισσότερα συστήματα τοποθετημένα από τοεργοστάσιογια να βοηθήσειστη βελτιστοποίηση της απόδοσης, στην αύξηση της ευελιξίας και στην παροχή ακόμημεγαλύτερης άνεσηςγια τον χειριστή.

Δύοσειρέςθεριζοαλωνιστικών καλύπτουν τις απαιτήσεις των πελατών

Οι θεριζοαλωνιστικές Axial-Flow είναι διαθέσιμες σε δύοσειρέςγια να ταιριάζουν σε ένα ευρύφάσμα καλλιεργειών. Παράγοντας υψηλές επιδόσεις από ένα συμπαγές σχεδιασμό, η σειρά Axial-Flow 150 απευθύνεται σε μεσαίους αγρότες, εργολάβους και ιδιοκτήτες στόλων μηχανών που αναζητούν υψηλή απόδοση,  ποιότητα καρπού και ευελιξία,  με αλωνισμό, διαχωρισμό και κόσκινα που είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους, για την καλύτερηδυνατή απόδοσηστρεμμάτων ανά ώρα. Η εμβληματική σειρά θεριζοαλωνιστικών  Axial-Flow 250 στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των επαγγελματιών αγροτώνμεγάλωνεκμεταλλεύσεων, εργολάβων και ιδιοκτητώνστόλωνμηχανών που αναζητούνυψηλή απόδοση, μέγιστη ποιότητα καρπού, τεχνολογία και αυτοματοποίηση που έχει σχεδιαστεί για τημεγιστοποίηση της παραγωγικότητας της συγκομιδής.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ