Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Η Bayer οδηγεί την Καινοτομία στις Βιοεπιστήμες και συμμετέχει στο Forum Δελφών

Η Bayer θα επενδύσει περισσότερα από 1,3 δις ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια στο πρόγραμμα Leaps by Bayer.
Παράλληλα, θα συνεχίσει να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στους αγρότες, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής ποσότητα τροφής και ταυτόχρονα να μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της γεωργίας.

Η Bayer πραγματοποίησε, την 1η Απριλίου 2022, το πρώτο Φόρουμ Πρωτοποριακής Καινοτομίας, εστιάζοντας στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την υγεία και τη γεωργία από την αξιοποίηση αναδυόμενων τεχνολογιών. Στην εκδήλωση, που ακολούθησε τις πρόσφατες ενημερώσεις της Bayer για τους Τομείς  Pharma & Crop Science, παρουσιάστηκαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη πρόοδο της Bayer για την προώθηση μακροπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης πρωτοποριακών καινοτόμων λύσεων στις Βιοεπιστήμες. Διάσημοι εμπειρογνώμονες και στελέχη της Bayer μίλησαν για το επερχόμενο κύμα Καινοτομίας που θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην υγειονομική περίθαλψη και στην παροχή γεωργικών λύσεων, ώστε η γεωργία να γίνει  πιο βιώσιμη και να απαιτεί λιγότερους πόρους. Στην εκδήλωση, η Bayer ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις επενδύσεις της στο πρόγραμμα Leaps by Bayer με χρηματοδότηση άνω των 1,3 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2024.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής καινοτομίας στις Βιοεπιστήμες», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG. «Η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυξάνεται ραγδαία. Από το να προσφέρουμε λύσεις, για την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών και προληπτικά μέσα  για μια πιο υγιή, καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας ζωή, έως την αύξηση της γεωργικής παραγωγής με ταυτόχρονη σημαντική μείωση των εισροών και πάντα με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και τον πλανήτη. Αυτό το επιτυγχάνουμε κυρίως με τη συνδρομή της βιολογίας, της χημείας, των προηγμένων υπολογιστών, της ανάλυσης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης. Ως ηγέτης στους κλάδους της υγείας και της διατροφής, η Bayer εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειές της να  ηγηθεί αυτής της νέας εποχής καινοτομίας καθώς ,τελικά, η καινοτομία είναι ο κινητήρας που οδηγεί σε ανώτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα και υπεραπόδοση».

Αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων της ανθρωπότητας με το Leaps by Bayer

Το Leaps by Bayer ακολουθεί μια μοναδική προσέγγιση που στοχεύει στην αντιμετώπιση δέκα εκ των μεγαλύτερων προκλήσεων της ανθρωπότητας, όπως η θεραπεία του καρκίνου ή η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της γεωργίας. «Τα τελευταία επτά χρόνια, έχουμε επενδύσει περισσότερα από 1,3 δις ευρώ σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 εταιρείες – όλες προσανατολισμένες προς την αλλαγή βασικών μοντέλων στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας», δήλωσε ο Jürgen Eckhardt, Επικεφαλής του Leaps by Bayer. «Με την Bayer να εντείνει την επένδυσή της στο Leaps τα επόμενα χρόνια, θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας και να παρέχουμε χρηματοδότηση στα πιο έξυπνα μυαλά που εργάζονται σε λύσεις που πραγματικά κάνουν τη διαφορά για τους ανθρώπους και τον πλανήτη». Το Leaps έχει ξεκινήσει πολλές κοινοπραξίες – όπως η JoynBio ή η πρώην εταιρεία χαρτοφυλακίου BlueRock Therapeutics, η οποία ανήκει πλέον πλήρως στην Bayer – και οδήγησε με επιτυχία αρκετούς επενδυτικούς γύρους. Ένα παράδειγμα είναι η Recursion, εταιρεία με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη που εργάζεται για την εύρεση νέων φαρμακευτικών θεραπειών για την πνευμονική ίνωση και για άλλες παρόμοιες ασθένειες, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 2021. Στο Φόρουμ συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι CEOs των εταιρειών του χαρτοφυλακίου του Leaps, Cellino, Andes και Ukko, όπου μοιράστηκαν πληροφορίες σχετικά με την αποστολή και τις τεχνολογίες τους στην υγεία και τη γεωργία.

Οδηγώντας την Καινοτομία στην υγεία και τη γεωργία με πρωτοπόρες προτάσεις

Η εκδήλωση παρείχε επίσης απτά παραδείγματα των συνεχιζόμενων, συντονισμένων προσπαθειών της Bayer για την αλλαγή των προτύπων στις Βιοεπιστήμες. Στη γεωργία, η Bayer βασίζεται στη δύναμη των αναδυόμενων νέων τεχνολογιών για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο και ανθεκτικό σύστημα τροφίμων ώστε να βοηθήσει τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο να παράγουν περισσότερα με λιγότερους πόρους, και παράλληλη μείωση των εκκρίσεων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα . «Η επένδυση της Bayer σε Ε&Α ύψους 2 δις ευρώ ετησίως στον Τομέα Crop Science είναι απαράμιλλη στον κλάδο, οδηγώντας σε έναν ισχυρό pipeline καινοτομίας που καλύπτει από σπόρους και τεχνολογίες βελτίωσης χαρακτηριστικών και φυτοπροστασία έως και ψηφιακές λύσεις, που αναμένεται να αποφέρουν πωλήσεις έως και 30 δις ευρώ μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες και σταδιακή ανάπτυξη», δήλωσε ο Rodrigo Santos, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Crop Science. Με βάση την τεχνολογία RNAi, η Bayer λάνσαρε πρόσφατα την πρώτη βιοτεχνολογική άμυνα κατά του σκουληκιού του καλαμποκιού, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες να ελέγξουν ένα παράσιτο που κοστίζει περίπου 1 δις ευρώ ετησίως σε ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ μειώνει την ανάγκη για χρήση φυτοπροστασίας. Με το υβρίδιο καλαμποκιού χαμηλού αναστήματος, που σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει ως μέρος του πρόσφατα εισαγόμενου συστήματος Smart Corn της Bayer το 2023, η Bayer πρόκειται να φέρει στην αγορά ένα πιο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες φυτό. Το υβρίδιο αυτό αντέχει σε ακραίες συνθήκες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο απώλειας στη συγκομιδή και συμβάλλοντας στην επισιτιστική ασφάλεια. Αξιοποιώντας την απαράμιλλη πλατφόρμα ψηφιακής γεωργίας της εταιρείας, η Bayer οδηγεί τις εξελίξεις στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της γεωργίας. Η πρωτοβουλία Bayer Carbon δίνει κίνητρα στους αγρότες να υιοθετήσουν τη χρήση έξυπνων πρακτικών για το κλίμα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί τεχνολογία επόμενης γενιάς για να ποσοτικοποιήσει και να παρακολουθεί τον αντίκτυπο αυτών των πρακτικών, υπογραμμίζοντας τον πρωτοποριακό ρόλο της Bayer και τη μοναδική της θέση στην προώθηση των ψηφιακών δυνατοτήτων για την αλυσίδα αξίας τροφίμων, ζωοτροφών, καυσίμων και ινών.

Η BAYER Ελλάς στo Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2022

H Bayer Ελλάς έλαβε μέρος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών,  που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6-9 Απριλίου. Η εταιρεία είχε διπλή εμφάνιση συμμετέχοντας σε δύο πάνελ που εστίασαν αφενός στην ανάγκη δημιουργίας στον χώρο της υγείας ενός οικοσυστήματος φιλικού προς την καινοτομία και αφετέρου στην ανάγκη παραγωγής περισσότερων τροφίμων με λιγότερους πόρους, δύο σημαντικές προτεραιότητες της εταιρείας και βασικοί πυλώνες στη χάραξη της στρατηγικής της.

Ο Andreas Pollner, Μanaging Director & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα συμμετείχε στο πάνελ «THE OUTSIDE IN PERSPECTIVE FOR INNOVATION IN HEALTH», την Πέμπτη 7 Απριλίου όπου επεσήμανε την ανάγκη τοποθέτησης του ασθενή στο επίκεντρο εξηγώντας ότι αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση της  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φαρμακευτικών εταιρειών. Το γεγονός αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά απαιτείται ένα συνολικό οικοσύστημα φιλικό προς την καινοτομία, το οποίο στη χώρα μας αναπτύσσεται συνεχώς»,  διαπίστωσε ο κ. Pollner. «Η τεχνητή νοημοσύνη και τα big data είναι βασικά εργαλεία της φαρμακοβιομηχανίας αυτή τη στιγμή, αλλά χρειάζεται και η διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων φορέων μεταξύ τους»

Όπως ανέφερε ο κ. Pollner, η ανάπτυξη των νέων φαρμάκων στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε μια εντελώς διαφορετική διαδικασία και οι εταιρείες, επενδύουν σθεναρά σε κλινικές δοκιμές οι οποίες αποτελούν τον φάρο της καινοτομίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας. «Όσο ποιοτικότερα και πιο αξιόπιστα είναι τα δεδομένα που συλλέγονται τόσο ταχύτερα θα φτάνουμε στη λύση των όποιων προβλημάτων καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να λειτουργούν πάντα σε αγαστή συνεργασία για να διασφαλίζεται η καλύτερη φροντίδα των ασθενών». Ακόμα υπογράμμισε πως «οι ασθενείς θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της έρευνας. Τα προγράμματα που μελετούμε και τελικώς αναπτύσσουμε θα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από τους ασθενείς».

Έμφαση δόθηκε και στη συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ερευνητικά κέντρα με τον κ. Pollner να κάνει λόγο για την Ακαδημία Κλινικών Μελετών στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε ταχύτατες εξελίξεις.

Η Bayer συμμετείχε ακόμα στο πάνελ με αντικείμενο: «ECONOMIC AND FOOD SECURITY IMPACTS OF EU FARM TO FORK STRATEGY» το Σάββατο, 9 Απριλίου όπου επισημάνθηκε πως η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών για το φιλόδοξο όραμα της ΕΕ για βιώσιμη γεωργία. «Οι λύσεις που προτείνονται επιδρούν άμεσα στην παραγωγή και τα αποτελέσματα φαίνονται σε διάστημα ενός ή δύο ετών, επιβεβαιώνοντας έτσι επί της ουσίας την επιλογή του παραγωγού να εφαρμόσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις  της εταιρείας» ανέφερε ο κ. Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead, του Τομέα Crop Science της Bayer Ελλάς στη σχετική συζήτηση. «Έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να επιταχύνουμε, να γίνουμε απτοί, πρακτικοί και να δίνουμε άμεσες και αποτελεσματικές απαντήσεις στους παραγωγούς, μέσω της καινοτομίας.» συνέχισε. Προτεραιότητα της Bayer είναι ο παραγωγόςκαι η εταιρεία εργάζεται ανελλιπώς με στόχο τη συνεχή βελτίωση της σχέσης της με τους παραγωγούς και της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία. Μέσω μελετών και δεδομένων πλέον γνωρίζουμε ότι η γεωργία δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης καθώς μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η ίδια η εταιρεία επενδύει συνεχώς στις νέες τεχνολογίες, στην ψηφιοποίηση και στα big data και επιδιώκει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον παραγωγό. Μόλις ο παραγωγός καταλάβει τη συμβολή της καινοτομίας και δει το αποτέλεσμα στην παραγωγή του, την αγκαλιάζει χωρίς δεύτερη σκέψη. «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν κομμάτι της λύσης που αναζητεί το σύνολο του γεωργικού τομέα» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «οι στόχοι που τίθενται πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και να είναι σαφώς και προσεκτικά σχεδιασμένα όλα τα βήματα ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που προκύπτουν κατά την παραγωγική διαδικασία.» 

Μανώλης Παναγιωτόπουλος
Andreas Pollner

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ