Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Η ΠΕΚ καταγγέλλει το ΥΠΑΑΤ για αδιαφορία

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Στέργιος Κύρτσος, καταγγέλλει το ΥΠΑΑΤ για αδιαφορία ως προς την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την αδιαφορία του υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων. Ουδεμία απάντηση πήραμε στο κατατεθέν υπόμνημά μας μετά την τηλεδιάσκεψη του φεβρουαρίου και κανένα πρόβλημά μας δεν έχει επιλυθεί. Το ζωϊκό κεφάλαιο καθημερινά μειώνεται ,οι κτηνοτρόφοι λιγοστεύουν και η απώλεια εισοδήματος εδώ και πέντε χρόνια είναι τόση μεγάλη που οι κτηνοτρόφοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Απαιτούμε άμεση επίλυση των προβλημάτων όπως ακριβώς κατατέθηκαν στο υπόμνημά μας. Συγκεκριμένα και σε απόλυτη προτεραιότητα απαιτούμε:

1) Την deminimis ενίσχυση με το ποσό των 30 ευρώ ανά ζώο όλων των κτηνοτρόφων.
2) Την παραδειγματική τιμωρία της γαλακτοβιομηχανίας που νόθευε τη φέτα και τον άμεσο έλεγχο όλων των γαλακτοβιομηχανιών.
3) Την άμεση πληρωμή όλων των χρημάτων που οφείλονται σε κτηνοτρόφους και αγρότες από κακές και καθυστερημένες πληρωμές.
4) Την ενημέρωση και την αποδοχή των προτάσεών μας ενόψει της νέας ΚΑΠ.
5) Άλλη πολιτική διαχείρισης των βοσκοτόπων με την ταυτόχρονη αύξησή τους και την πανελλαδική ενιαιοποίηση των τιμών.
6) Την επιστροφή και απόδοση των χρημάτων(446εκ)της δικαίωσης των βοσκοτόπων από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο με τη μορφή επιδότησης των θηλυκών αμνοεριφίων με στόχο την αύξηση του ζωϊκού κεφαλαίου.
7) Τον πραγματικό και όχι τον υποκριτικό έλεγχο των ελληνοποιήσεων.
8) Την στήριξη του κυρίαρχου αιτήματός των αγώνων μας για αύξηση των τιμών στο 1,30πρόβειο,0,90κατσικίσιο,0,60αγελαδινό.

Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα για να ξεκινήσουμε νέους αγώνες και κινητοποιήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ