Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Η οικογένεια Ξενοφ. Καντώνια σε συμφωνία με τον συνεταιρισμό γάλακτος ΘΕΣγάλα

Δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ η σύσταση της εταιρείας COSMOS ΘΕΣ Γάλα Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. στην οποία μοναδικός μέτοχος είναι η Cosmos Investment, συμφερόντων της οικογένειας Ξενοφόντα Καντώνια, του επιχειρηματία που έγινε ευρύτερα γνωστός από την ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του αλουμινίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, αντικείμενο της εταιρείας, η οποία ξεκινάει με μετοχικό κεφάλαιο 3,5 εκατ. ευρώ, είναι το χοντρικό και λιανικό εμπόριο γάλακτος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, η παραγωγή βουτύρου, το εμπόριο χυμών φρούτων και λαχανικών κ.α.

Για τρίτη φορά, λοιπόν, θα επιχειρηθεί από τον επιχειρηματία Καντώνια να αναλάβει το σήμα ΘΕΣγαλα, το οποίο χάθηκε πριν καιρό βουλιάζοντας στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο συνεταιρισμός ο οποίος δημιουργήθηκε το 2011 έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τους αυτόματους πωλητές που είχε αναπτύξει αρχικά της Λάρισα και στην συνέχεια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το 2021 ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα παρουσίασε αρνητικά ίδια κεφάλαια 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τις μακροπρόθεσμες δανειακές του υποχρεώσεις να ανέρχονται στα 6,9 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ