Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Η ασφάλεια των αγροτών-χρηστών τρακτέρ θέμα προτεραιότητας

Η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. σαν συνδικαλιστικός φορέας των γεωπόνων του δημοσίου τονίζει σε επιστολή της πόσο σημαντικό είναι η ασφάλεια των χειριστών στους γεωργικούς ελκυστήρες Ειδικότερα:

Η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. απέστειλε προς την πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. επιστολή με την οποία τονίζει την αναγκαιότητα τερματισμού της παρωδίας των συνεχών αναστολών στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής πρόβλεψης για  εγκατάσταση σε όλα τα τρακτέρ διατάξεων για την προστασία των αγροτών από την ανατροπή τους. Τα εκατοντάδες θύματα των τελευταίων 25 χρόνων που η ελληνική πολιτεία αναβάλλει ένα αναγκαίο μέτρο, δεν φαίνεται να αποτελούν καταλύτη για την λήψη μιας απόφασης που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από το έτος 1995. Ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι από τους τελευταίους σε μέση ηλικία των χρησιμοποιούμενων από τους αγρότες γεωργικών ελκυστήρων, γεγονός που επιβαρύνει τον βαθμό προστασίας που μπορεί να παρέχουν κατά την χρήση τους τα μηχανήματα αυτά. Η επίκληση ότι οι προβλέψεις αυτές δεν διευκολύνουν τους Έλληνες αγρότες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι γιατην συνέχιση της εμπορίας και χρήσης μηχανημάτων χωρίς την δυνατότητα επιλογής του αγρότη-χειριστή σε διατάξεις προστασίας.

 Η Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ζητά από το Υπ.Α.Α.Τ. να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα για να εφαρμοστεί πλέον και στην Ελλάδα το αυτονόητο. Σταπλαίσια αυτά θα πρέπει:

* Να επαναπιστοποιηθεί και στελεχωθεί το ΙΓΕΜΚ (Ινστιτούτο Γεωργικών Μηχανών και Κατασκευών) του Υπ.Α.Α.Τ. στους Αγίους Αναργύρους, το οποίο επιτελούσε σημαντικό ρόλο στήριξης της εγχώριας επιχειρηματικότητας και των αγροτών.

* Να στελεχωθεί με γεωπονικό προσωπικό η αρμόδια για τα γεωργικά μηχανήματα Διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ. ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα γεωργικά μηχανήματα.

* Να δοθούν κίνητρα προκειμένου να αντικατασταθεί ο γερασμένος “στόλος” των γεωργικών ελκυστήρων που υπάρχουν στη χώρα μας.

Καλούμε την νυν πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. θα πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις και να τερματίσει την απαράδεκτη στρέβλωση στην χρήση και αγορά γεωργικών ελκυστήρων στην χώρα μας.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ