Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2024

Ημερίδα για την Ελαιοκομία σήμερα 23/11

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας 2023, θα λάβει χώρα την Πέμπτη 23/11 στις 10:00 π.μ., στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.
Πρόγραμμα Ημερίδας
10.00: Προσέλευση.

10.30: Κήρυξη έναρξης εργασιών από την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου.

10:45 Σταύρος Βέμμος, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΓΠΑ, Πρόεδρος 4E, «Χαιρετισμός – Η σημασία της ελαιοκαλλιέργειας».

11.00: Συμβολικές βραβεύσεις γυναικών για την προσφορά τους στην ελληνική ελαιοκομία (σε αλφαβητική σειρά):

– Γκερέκου Άντζελα (Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού)

– Καμηλάκη – Πολυμέρου Αικατερίνη (Δρ. Ομότιμη ερευνήτρια, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών)

– Μυλωνά Μαρία (ελαιοπαραγωγός)

– Χριστοπούλου Έφη (χημικός, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του IOC, ελαιογευσιγνώστρια)

– Τριχοπούλου Αντωνία (Ακαδημαϊκός, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ)

11.30: Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη, Δρ. Ομότιμη ερευνήτρια, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, «Ελιά και Πολιτισμός, ο ρόλος της Γυναίκας».

11.45 Χρήστος Ζερεφός, Γ.Γ. Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και κλιματολογίας, «Χαιρετισμός – Η σημασία της ελιάς για το κλίμα».

12.00: Γιώργος Κουμπούρης, Ερευνητής ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, «Η ελαιοκαλλιέργεια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής».

12.15: Έφη Χριστοπούλου, χημικός, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του IOC, ελαιογευσιγνώστρια, «Παρθένο ελαιόλαδο και καταναλωτής».

12.30: Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων, Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ελαιόλαδο: Ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής Δίαιτας που είναι υγιεινή λιπαρή ύλη με αντιφλεγμονώδη δράση».

12.45: Γεώργιος Μπόσκου, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, «Φάε 5 ελιές την ημέρα».

13.00: Στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με δημοσιογράφους και θέμα «Είναι το ελαιόλαδο ένα ακριβό είδος πολυτελείας;» (Συντονίζει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργο-οικονομολόγος, εκδότης, αντιπρόεδρος 4Ε).

14.00: Ελαφρύ γεύμα


Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ