Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Επιθεωρητές από Βιετνάμ για το άνοιγμα της αγοράς τους στο ελληνικό ακτινίδιο

Κατόπιν των εύστοχων ενεργειών της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το επιτυχές άνοιγμα της αγοράς της Βραζιλίας για το ελληνικό ακτινίδιο, τον Ιούνιο αναμένονται έξι επιθεωρητές από το Βιετνάμ να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Στις 25-27 Ιουνίου, Βιετναμέζοι επιθεωρητές από το αντίστοιχο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται να επισκεφθούν την Ημαθία και την Πιερία για την πιστοποίηση, τόσο της διαδικασίας παραγωγής και τυποποίησης, όσο και την υπογραφή Φυτοϋγειονομικών Πρωτοκόλλων στο προϊόν του ακτινιδίου. Ειδικότερα, το ως άνω κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων σε επιχειρήσεις και φορείς, ώστε να εγκριθεί η Ελλάδα ως προμηθεύτρια χώρα στα ακτινίδια.

Το επιτελείο θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια θα συνεχιστούν οι συναντήσεις στην Αθήνα. Εφ’ όσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαδικασίες, το ελληνικό ακτινίδιο θα καταφέρει να «κατακτήσει» και την αγορά του Βιετνάμ μιας χώρας, η οποία έχει περισσότερο από 100 εκατ. πληθυσμό.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ