Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Επανέρχεται η Ρωσία στην συμφωνία για τα σιτηρά!

Έλαβε εγγυήσεις από την Ουκρανία. Αποκλιμάκωση παρουσιάζουν οι τιμές των σιτηρών με την ανακοίνωση.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την επιστροφή της στην «πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας» μετά την «τρομοκρατική» – όπως το ρωσικό Υπουργείο άμυνας χαρακτηρίζει – την επίθεση στη Σεβαστούπολη από την Ουκρανία. Επίθεση για την οποία το Κρεμλίνο κατηγόρησε ευθέως το Λονδίνο, καταλογίζοντας του εμπλοκή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο άμυνας της ρωσικής ομοσπονδίας, η Ρωσία έχει λάβει γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία σχετικά με τη μη χρήση του διαδρόμου σιτηρών για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας!

Η Ρωσία υπογράμμισε ότι «η ουκρανική πλευρά διαβεβαίωσε επίσημα ότι ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος θα χρησιμοποιηθεί μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας».

«Η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί ότι οι εγγυήσεις που έλαβε αυτή τη στιγμή φαίνονται επαρκείς και επανεκκινά την εφαρμογή της συμφωνίας – της Πρωτοβουλίας για την ασφαλή μεταφορά σιτηρών και τροφίμων από τα λιμάνια της Ουκρανίας (η «Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας»), που ανεστάλη μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη», κατέληξε.

Αποκλιμάκωση παρουσιάζουν οι τιμές των σιτηρών λίγο μετά την ανακοίνωση, οι οποίες είχαν πάρει την ανιούσα μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από την συμφωνία.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ