Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Επίσκεψη Υπουργού ΥΠΑΑΤ στην εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ

Στο Δήμο Χαλκηδόνας βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 24/06/22, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, προκειμένου να κάνει αυτοψία και να ενημερωθεί από κοντά για τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών. Τον κ. Γεωργαντά συνόδευαν οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.Καράογλου Θεόδωρος και κ. Βαρτζόπουλος Δημήτρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Θεσσαλονίκης, κ. Κεφαλάς Γιώργος, και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας, κος Αναγνωστόπουλος Σταύρος.

Στο πρόγραμμά του ο κ. Γεωργαντάς συμπεριέλαβε και την γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, για μία σύντομη επίσκεψη, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της εταιρείας, κα Μαίρη Χατζάκου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο Χατζάκο, στελέχη της εταιρείας και το Σωματείο Εργαζομένων.

Ο Υπουργός, καταγόμενος από κτηνοτροφική οικογένεια και ο ίδιος, με γνώσεις και εμπειρία σε σχετικά θέματα, προσέγγισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σημαντικά ζητήματα αλλά και τα προβλήματα του κλάδου.

Τόσο από πλευράς ΜΕΒΓΑΛ όσο και από την πλευρά του Υπουργείου συμφωνήθηκε ότι η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, σε επίπεδο ζωικού κεφαλαίου και επίπεδο υποδομών, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και του εθνικού εισοδήματος.  Ιδιαίτερα στον κλάδο της προβατοτροφίας τονίσθηκε ότι θα είναι καθοριστική η προσέλκυση νέων επιχειρηματιών αλλά και η αξιοποίηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων και της λειτουργικότητας των μονάδων.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των κρατικών ελέγχων μέσω των φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ), οι οποίοι πρέπει να ενταθούν για τη διαφύλαξη της υγιούς ανταγωνιστικότητας και σωστής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αναλύθηκε ήταν η στήριξη του εθνικού μας προϊόντος, της Φέτας ΠΟΠ, καθώς είναι ένα βασικό εξαγώγιμο προϊόν που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Εξίσου σημαντική είναι και η προφύλαξη του Ελληνικού Στραγγιστού Γιαουρτιού (GreekYogurt), το οποίο κινδυνεύει από τις απομιμήσεις που εκμεταλλεύονται τη φήμη και την ποιότητά του.

Ο κ. Κωνσταντίνος Χατζάκος τόνισε ότι η καλή συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των κρατικών υπηρεσιών και φορέων  λειτουργεί αθροιστικά, ενισχύει την εθνική οικονομία και προάγει την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ