Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Επίσκεψη Αποστόλου Πάνα σε ελαιοτριβεία – τυποποιητήρια ελιάς της Χαλκιδικής

Επισκέψεις σε ελαιοτριβεία-τυποποιητήρια ελιάς της Χαλκιδικής, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας.

Ο κ. Πάνας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ελαιοπαραγωγούς και να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη φετινή παραγωγή πράσινης ελιάς-όπου  αναμένεται σημαντικά μειωμένη-όπως επίσης και τα προβλήματα με τις επιδοτήσεις και τις ελληνοποιήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Πάνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η φετινή χρόνια για την ελιά της Χαλκιδικής προβλέπεται πολύ δύσκολη. Η κλιματική αλλαγή και οι απότομες αλλαγές του καιρού έχουν επηρεάσει σημαντικά τα ελαιόδεντρα.

Πρέπει να προσθέσουμε επίσης, ότι παρόλο που ο  πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  δεσμεύτηκε προσωπικά σε Επίκαιρη Ερώτησή μου, δεν έλαβαν όλοι οι παραγωγοί το επίδομα λόγω covid-19.Αυτό θα επηρεάσει συνολικά την οικονομία της Χαλκιδικής.

Παρόλα αυτά, οι εποχές που διανύουμε ευνοούν την επιστροφή στον πρωτογενή τομέα. Με τα κατάλληλα μέτρα και πολιτικές, εκμεταλλευόμενοι και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούμε και πρέπει να ασχοληθούμε πιο εντατικά με την ελαιοκαλλιέργεια ή τη βιοκαλλιέργεια της ελιάς. Τέλος, πρέπει να δούμε και τις προοπτικές που προσφέρει η κυκλική οικονομία στο συγκεκριμένο τομέα».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ