Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Επίκαιρη ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Βουλή για τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του μελιού

Επίκαιρη ερώτηση για τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του μελιού, κατέθεσε στη βουλή η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς – ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ κα Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Αναλυτικά, στην ερώτηση, μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής:

“Ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, η μελισσοκομία, πλήττεται από τις παράνομες ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του προϊόντος. Ιδιαίτερα το διάστημα της πανδημίας, αποδεδειγμένα αναδεικνύεται ότι το μέγεθος του προβλήματος, που από τη μια οδηγεί στη δραματική μείωση των εσόδων των Ελλήνων μελοπαραγωγών και από την άλλη εξαπατά τους τελικούς καταναλωτές σχετικά με την προέλευση και την ποιότητα του προϊόντος, έχει γιγαντωθεί.

Ερωτήθηκε η Υφυπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την πάταξη του φαινομένου και απάντησε πως η ΝΔ αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τον ν. 4691/2020 για την αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου για τις ελληνοποιήσεις μαζί με την αύξηση των ελέγχων.

Στην δευτερολογία η κ. Τελιγιορίδου τόνισε πως ο ν.4191 που επικαλείται η κυβέρνηση είναι κανονιστικός και δεν έχει εκτελεστικό χαρακτήρα και έχει μείνει στα χαρτιά, όπως τονίζουν εκπρόσωποι της αγροδιατροφής, δηλώσεις των οποίων κατέθεσε στη βουλή. Επίσης με βάση τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΦΕΤ, που επίσης κατέθεσε στη βουλή, είναι ξεκάθαρη η μείωση των ελέγχων κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ καθώς το 2020 έγιναν συνολικά 7.452 έλεγχοι, όταν το 2018 έγιναν 8.987 και το 2017 έγιναν 9.481 έλεγχοι”.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ