Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο “Αγροκυκλικότητα : εφαρμογές στην Γεωργία”

Ενημερωτική ημερίδα στην Κοζάνη για το πρόγραμμα

«Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία» στη Δυτική Μακεδονία

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Γεωπονίας και Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων-ΠΕΚ ΤΗΜΕΝΟΣ-ΠΔΜ), η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τoClusterΒιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας(CluBE), και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΠανεπιστήμιοRutgers(ΗΠΑ) διοργάνωσαν την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022,στην Κοζάνη ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Towards a circular economy in the agriculturalsector».

Η ημερίδα, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία», είχε σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τις εξελίξεις στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, εστιάζοντας στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Την εκδήλωσε άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Βασίλειος Άμπας, Διευθυντής ΑΟΚ, ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.  Χαιρετισμοί ακολούθησαν από τους κυρίους ΦωκίωναΠαπαθανασίου, Καθηγητήτου Πανεπιστημίου Δυτικής ΜακεδονίαςRobertGoodman, ExecutiveDeanEmeritusProfessor, Πανεπιστήμιο Rutgers, Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Νικόλαο Ντάβο, συνιδρυτή και διαχειριστή του CluBE.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις που προκύπτουν από τις συνέργειες μεταξύ της αγροδιατροφής και των ενεργειακών τομέων, με κεντρικό ομιλητή τον κ. GalHochman, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Rutgers, RutgersClimateInstitute.Στη συνέχεια, κατά το δεύτερο μέρος της ημερίδας, ο κ. SerpilGuran, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers, DirectorRutgersEcocomplexμίλησε για την επαναχρησιμοποίηση οργανικών αποβλήτων για την επίτευξη κυκλικής οικονομίας άνθρακα, με αναφορά στις πρώτες ύλες καιστις νέεςτεχνολογίες. Τέλος, το τρίτο μέρος της ημερίδας εστίασε στις ευκαιρίες για τη βελτίωση της υγείας του εδάφους και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, με ομιλία της κυρίας StephanieMurphy, DirectorSoilTestingLaboratory, Πανεπιστήμιο Rutgers, NewJersey Agricultural ExperimentStation.

Ακολούθησε πάνελ συζήτησης, με τη συμμετοχή τωνκυρίων Δημήτρη Βολουδάκη, CapacityBuildingDirector, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ΦωκίωνοςΠαπαθανασίου, Καθηγητήτου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ΝικόλαουΝτάβου, συνιδρυτή και διαχειριστή του CluBE, ΒασίλειουΆμπα, Διευθυντή ΑΟΚ, ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης που έλαβε χώρααποτυπώθηκε η κατάσταση και οι προκλήσειςπου έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της κυκλικής οικονομίας τόσο από την πανδημία, όσο και από την πρόσφατη κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι τo πρόγραμμα κατάρτισης «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία»εντάσσεται στον 4ο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»υλοποιεί σε σύμπραξη με πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής. Συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

Παλιότερα το agroekfrasi.gr η ανάρτηση έγραφε:

Ο οργανισμός “Νέα Γεωργία Νέα Γενιά”, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Γεωπονίας και Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων-ΠΕΚ ΤΗΜΕΝΟΣ-ΠΔΜ), η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τo Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Rutgers University (USA) σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Towards a circular economy in the agricultural sector», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022 και ώρα 17:00, στο αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης» στην Πανεπιστημιούπολη στην Κοζάνη.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τομέα της κυκλικής οικονομίας εστιάζοντας στον κλάδο της αγροδιατροφής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν ομιλίες από εκπροσώπους του Rutgers University (USA) και θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα του Facebook και στο κανάλι YouTube του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και από την υπηρεσία Δίαυλος.

Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία», το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

H παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ