Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

ΕΕ: Στα 6,9 δισ. το εμπορικό πλεόνασμα του αγροδιατροφικού τομέα τον Νοέμβριο

Η ΕΕ προχώρησε σε δημοσίευση την τελευταία μηνιαία έκθεσή της σχετικά με το εμπόριο των γεωργο-διατροφικών προϊόντων για τον Νοέμβριο του 2023. Αφού άγγιξε υψηλότερο τριετίας τον Οκτώβριο του 2023, το εμπορικό πλεόνασμα του γεωργο-διατροφικού τομέα της ΕΕ συνέχισε να αυξάνεται τον Νοέμβριο του 2023.

Αναλυτικότερα, ανήλθε σε 6,9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 27% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022. Τον Νοέμβριο του 2023, οι εξαγωγές γεωργο-διατροφικών προϊόντων της ΕΕ ανήλθαν σε 20 δισ. ευρώ. Από τον Ιανουάριο, οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε 210,8 δισ. ευρώ, με τις κύριες αυξήσεις να παρατηρούνται στα μεταποιημένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των παρασκευασμάτων δημητριακών, φρούτων και καρπών.

Οι εισαγωγές γεωργο-διατροφικών προϊόντων της ΕΕ ανήλθαν σε 13,1 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2023. Όσον αφορά τα εισαγόμενα προϊόντα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη συνολική αξία των εισαγωγών αφορούσαν καπνικά προϊόντα, ζάχαρη και ισογλυκόζη, λαχανικά, ελιές και ελαιόλαδο.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ