Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Δωρεάν γεωργικά εφόδια και ζωοτροφές

Η ΕΘ.Ε.Α.Σ. ζητάει να γίνει ΔΩΡΕΑΝ το κόστος μεταφοράς για τα γεωργικά εφόδια και τις ζωοτροφές που αποστέλλονται στην Θεσσαλία μέσω επιστολής της απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών – ΕΘΕΑΣ, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Θεσσαλία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη συγκέντρωση και διανομή γεωργικών εφοδίων και κυρίως ζωοτροφών για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Σημειώνουμε ότι οι ανάγκες παραμένουν τεράστιες, καθώς και τα προβλήματα επιβίωσης των επιζώντων ζώων είναι δυσεπίλυτα.

Το δίκτυο των μελών της ΕΘΕΑΣ είναι διατεθειμένο και πρόθυμο να εφοδιάσει τους αγρότες – κτηνοτρόφους της περιοχής με ζωοτροφές, λιπάσματα και γενικότερα γεωργικά εφόδια, αλλά το κόστος μεταφοράς είναι ιδιαίτερα μεγάλο και λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για τη διανομή της βοήθειας.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έτσι ώστε να καλύπτει το κόστος των μεταφορικών για την ανθρωπιστική βοήθεια. Σημειώνουμε δε ότι η μεταφορά γίνεται πάντα με Δελτίο Αποστολής και με όλα τα νόμιμα παραστατικά που απαιτούνται.

Παρακαλούμε θερμά για την απάντησή σας, έτσι ώστε να ενημερώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τα μέλη μας, για να προχωρήσουν σε διανομή της βοήθειας.

Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ