Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Δυναμική παρουσία των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη στις σημαντικότερες οινικές διοργανώσεις

Το έργο HEVA- HeroesofEurope: VolcanicAgriculture συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για την ανάδειξη των ηφαιστειακών αμπελώνων της Σαντορίνης, του Soave και του LessiniDurello

Δυναμική η παρουσία των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη, Soave και LessiniDurelloπου παράγονται σε ηφαιστιακά εδάφηστις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο τρίτος χρόνος της καμπάνιας ενημέρωσης : HEVA – Ηφαιστειακή Γεωργία της Ευρώπης (HeroesofEurope: VolcanicAgriculture).

Από τις 2-4 Μαρτίου τα κρασιά της καμπάνιας HEVA βρέθηκαν στο Οινόραμα, το οποίο εδώ και 30 χρόνια προσελκύει όλους τους οινοποιούς και επαγγελματίες οίνου της Ελλάδας σε μια τριήμερη γιορτή για το ελληνικό κρασί. Με σημείο αναφοράς το εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο, περισσότερα από 250 οινοποιεία παρουσίασαν πάνω από 2500 ετικέτες τους σε περίπου 10.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η SantoWines, ως εκπρόσωπος της καμπάνιας HEVA για την Ελλάδα, υποδέχθηκε στο περίπτερό της εκατοντάδες επαγγελματίες οίνου, προβάλλοντας τα μοναδικά ηφαιστειακά κρασιά της Σαντορίνης, ενός αμπελώνα μοναδικού στον κόσμο.

«Οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις προσπάθειες εξωστρέφειας των ελληνικών κρασιών στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο. Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία, έχει κατακτήσει με την οινική του κληρονομιά τις αγορές του εξωτερικού συμπαρασύροντας και ανοίγοντας το δρόμο για πολλές ακόμα εξαιρετικές οινοποιητικές περιοχές της Ελλάδας», δήλωσε ο Πρόεδρος της SantoWines κ. Μάρκος Καφούρος, ενώ σύμφωνα με το Διευθυντή της SantoWines κ. Ματθαίο Δημόπουλο «Αυτή τη στιγμή οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη εξάγονται σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελούν τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά κρασιά. Το περίφημο Ασύρτικο έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, και μια μοναδική έκφραση στον τόπο προέλευσής του, την ηφαιστειακή Σαντορίνη. Οι καταναλωτές αγαπούν πολύ τα κρασιά της Σαντορίνης, τα οποία τους ανταμείβουν με το υψηλότατο επίπεδο ποιότητάς τους».

Μετά την επιτυχία του Οινοράματος, οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη και η καμπάνια HEVA θα προσγειωθούν στην έκθεση Prowein, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση οίνου παγκοσμίως η οποία πραγματοποιείται από τις 10-12 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (Αίθουσα 12, Περίπτερο D79). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Prowein θα διοργανωθεί MasterClass σε συνεργασία με το διακεκριμένο οινικό περιοδικό Vinum για την παρουσίαση των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνης, Soave και LessiniDurello (Αίθουσα 1, Περίπτερο Α40) .

Επίσης, τους πρώτους μήνες του 2024 η καμπάνια HEVA θα παρουσιαστεί σε masterclasses που θα πραγματοποιηθούν σε εξέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βαλένθια στην Ισπανία και η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Βίσμπι στη Σουηδία.

Ηελληνο-ιταλικήκαμπάνια HEVA, η οποία στοχεύει στην προβολή προϊόντων που παράγονται σε ηφαιστιογενή εδάφη,  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 και έχει προκύψει από την άψογη συνεργασία των Ενώσεων Οινοπαραγωγών Soave και LessiniDurello από Ιταλικής πλευράς και της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (SantoWines) από Ελληνικής πλευράς αλλά και της Ένωσης των παραγωγών τυριού MonteVeronese.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://volcanicagricultureofeurope.com

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ