Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διεξαγωγή του 9ου Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στην Φλώρινα 28-29/11

Νέοι εξαγωγικοί ορίζοντες για την αγροδιατροφή
Προϊόντα της Δ. Μακεδονίας στη γερμανική αγορά


Tο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο στηρίζει ενεργά τις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις και προωθεί τις πρωτοβουλίες και δράσεις των εταιριών-μελών του, επιθυμώντας να υποστηρίξει την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών αγροτικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και να δημιουργήσει ευκαιρίες για συνεργασία με τη γερμανική αγορά, διοργανώνει σε συνεργασία με την BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου, την Enterprise Greece Invest and Trade και το Επιμελητήριο Φλώρινας, το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Φόρουμ θα αποτελέσει συνέχεια των οχτώ, κατά σειρά, επιτυχημένων Φόρουμ.

Η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να υλοποιηθεί με τη μορφή ενός συνεδρίου καθώς και Β2Β συναντήσεων μεταξύ γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς στις 28 – 29.11.2023 στο Επιμελητήριο Φλώρινας (Μεγαρόβου 15, Φλώρινα).

Την πρώτη ημέρα (28.11.2023) θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του αγροτικού και πολιτικού τομέα καθώς και εκπροσώπους από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, φορέων και συνδέσμων. Μετά την ολοκλήρωση του συνεδριακού μέρους θα διεξαχθούν Β2Β συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών/αγροτικών συνεταιρισμών και των γερμανικών εταιριών, που επιθυμούν να εισάγουν ελληνικά προϊόντα. Στο κλείσιμο της ημέρας θα λάβει χώρα δείπνο δικτύωσης (συμμετοχή κατόπιν πρόσκλησης).

Η δεύτερη μέρα (29.11.2023) θα περιλαμβάνει αποκλειστικά B2B συναντήσεις.

Ειδικότερα, στο φετινό Φόρουμ οι γερμανικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα εξής ελληνικά προϊόντα:

Κρασί, λικέρ, οινοπνευματώδη ποτά, λάδι, τυρί, γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά, κονσέρβες φρούτων και λαχανικών, κομπόστες, σκευάσματα φρούτων και λαχανικών, πιπεριές Φλωρίνης, μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, είδη delicatessen, γλυκίσματα, αρτοσκευάσματα, όσπρια, antipasti, προϊόντα κρέατος, τσάι, ρίγανη, προϊόντα μακράς διάρκειας, προϊόντα βαθιάς κατάψυξης και προϊόντα «έτοιμα προς κατανάλωση». 

Θα υπάρχουν παράλληλα μικρά stands, όπου οι Έλληνες παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ