Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Διαμαρτυρία Νέων Αγροτών του 2017 για τα σεμινάρια που τους αφήνουν εκτός εξόφλησης

Για «καψόνι», σκάνδαλο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε βάρος νέων ανθρώπων, νέων αγροτών, νέων επιχειρηματιών, αναφορικά με την εξόφληση της δεύτερης δόσης, κάνει λόγο μια ομάδα νέων αγροτών, ενταγμένων στο σχετικό πρόγραμμα του 2017, η οποία απέστειλε στο site agroekfrasi.gr, επιστολή διαμαρτυρίας και αναλύοντας το νέο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με το οποίο-ως φαίνεται-θα στερηθούν την πολυπόθητη εξόφληση.

Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή, έχει ως εξής:

«Γεια σας. Είμαστε νέοι αγρότες .

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε-αναφέρουμε ένα νέο σκάνδαλο , του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, εις βάρος νέων ανθρώπων, νέων αγροτών, νέων επιχειρηματιών. Τον μήνα αυτό (*τέλη του μήνα ) ανοίγει το σύστημα για τις αιτήσεις μας, για την εξόφληση της Β’ δόσης του προγράμματος του ΠΑΑ, Νέων Αγροτών 2014-2019. Περιμέναμε καρτερικά όλα αυτά τα χρονιά έχοντας ολοκληρώσει τις απαιτήσεις του προγράμματος, οι περισσότεροι, για να είμαστε και ακριβείς, την εξόφληση της Β’ και τελευταίας δόσης . Μαθαίνουμε, από άλλα site , για ένα καινούργιο καψόνι, σκάνδαλο κατά την άποψη μου, ότι αποφασίστηκε εν αγνοία μας, χωρίς να το γνωρίζει κάνεις η επιλογή εξόφλησης με βάση όσους έχουν κάνει σεμινάρια. ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ , που περιμέναμε από το 2014 έως και το 2020, να γίνουν, να ξεκινήσουν επιτελούς για να πληρωθούμε.

Για τους μισούς δεν ξεκίνησαν ΠΟΤΕ. Δεν τους ειδοποίησαν ούτε οι μελετητές, ούτε κάποιος από το υπουργείο, ούτε οι γεωπόνοι, ούτε ο ΕΛΓΟ – Δήμητρα, ούτε κάνεις. Οι άλλοι μισοί εν τω μεταξύ που παρακολουθήσαν, τους σταμάτησαν στα μισά, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ένα μικρό, πολύ μικρό ποσοστό κατάφερε να τα πραγματοποιήσει με επιτυχία. Εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου να σχεδιάσει, να υλοποιήσει τα σεμινάρια , μένουν χωρίς χρηματοδότηση χιλιάδες νέοι αγρότες (οι περισσότεροι) που ευελπιστούσαν να πληρωθούν, έχοντας αφήσει ξεκρέμαστες τις επιχειρήσεις τους , τις δουλειές τους τις καλλιέργειες τους, τις οικογένειες τους. Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα για να καταλάβουν και όσοι διαβάζουν όσα γράφουμε είναι 4ετίας. Φανταστείτε την αγανάκτηση αυτών που περιμένουμε από το 2014. Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, να σας ενημερώσουμε ότι αυτά που σας είπαμε μόλις πρέπει να αναρτηθούν οπωσδήποτε, γιατί αλλιώς οι κόποι μας όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με τον πρωτογενή τομέα, πάνε χαμένοι.

Στην τελική , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους νέους αγρότες, ανεξαρτήτως της ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑΣ του μπατιρισμένου υπουργείου για τα σεμινάρια που ποτέ δεν έγιναν και καθυστερούσαν σκόπιμα απ’ ότι αποδείχθηκε. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσουν τη λάσπη και να μας χαντακώνουν στην Ευρώπη,  που πρόσφατα ζήτησαν,  ντρεπόμαστε και να το ξεστομίσουμε, ζήτησαν να παρακολουθήσουν όλοι αυτοί που δεν έχουν κάνει τα σεμινάρια μέσω τηλεργασίας, που εν τω μεταξύ τα σεμινάρια προβλεπόταν για την υλοποίηση του προγράμματος εδώ και χρόνια πριν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος. Πιο άθλια κίνηση από αυτήν δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Κλείνοντας να σας πούμε ότι οποιοδήποτε άρθρο σας, θα μας βοηθούσε πολύ , να τους βάλουμε μυαλό . Να μην περάσει πάλι τέτοια ξ..…. στο απυρόβλητο . Ευχαριστούμε πολύ».

Νέοι Αγρότες προκήρυξης 2017

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ