Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Δημιουργία μίας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, της Nurture.Farm, η οποία αποτελεί μέρος του δικτύου OpenAg, της UPL

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπασωτηρίου Περιφερειακός Διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου και χωρών της Αδριατικής για την UPL με την ευκαιρία της δημιουργίας της νέας ψηφιακής πλατφόρμας nurture.farm για τους παραγωγούς, τους καλλιεργητές και την αλυσίδα τροφίμων,μας  ενημερώνει γενικότερα για την στρατηγική της UPL παγκόσμια και πως αυτή υλοποιείται στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Ο Κωνσταντίνος Παπασωτηρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι γεωπόνος απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων,MSc στην αξιοποίηση εδαφών και ΜΒΑ στο εφαρμοσμένο Marketing. Είναι επίσης πιστοποιημένος επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας  ISO, Eurep&GlobalGAPBaywaterUK.Σήμερα κατέχει τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή UPLCEO Ελλάδας, Κύπρου και 6 χωρών της Αδριατικής. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας – ΕΣΥΦ και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων – ΣΠΕΛ. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα – Θηρεσία Παπαστυλιανού  Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δύο κόρες.

Σχετικά με τη UPL

Η United Phosphorous Limited  (UPL) είναι ένας παγκόσμιος πάροχος φυτοπροστατευτικών προϊόντων και αειφόρων γεωργικών λύσεων, με ετήσια έσοδα άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία είναι στοχοπροσηλωμένη στη βιώσιμη γεωργία και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Μέσω του δικτύου της, OpenAgTM,δηλαδή ενός ανοικτού δικτύου που τροφοδοτεί την αειφόρο ανάπτυξη για όλους χωρίς όρια, χωρίς σύνορα και περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους στην διατροφική αλυσίδα, η UPL επικεντρώνεται στη διάδοση της προόδου και της καινοτομίας για ολόκληρη την αλυσίδα. Δημιουργούμε ένα δίκτυο που  επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο μια ολόκληρη βιομηχανία σκέφτεται και λειτουργεί, ανοιχτή σε νέες ιδέες, καινοτόμους τρόπους  και νέες απαντήσεις καθώς προσπαθούμε να ενσωματώσουμε την έννοια της αειφορίας σε κάθε παραγόμενο προϊόν.

Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γεωργικών λύσεων παγκοσμίως, το ισχυρό χαρτοφυλάκιό μας αποτελείται από βιολογικές και παραδοσιακές λύσεις προστασίας καλλιεργειών με περισσότερες από 13.600 εγκρίσεις στην παγκόσμια αγορά.Η UPL  έχει ενεργή παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες, και εκπροσωπείται με περισσότερους από 10.000 συναδέλφους παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων μας σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων, των μετασυλλεκτικών εφαρμογών, καθώς και των φυσικών και ψηφιακών υπηρεσιών, επισκεφθείτε τον ιστότοπο upl-ltd.comκαι ακολουθήσετε μας στο LinkedIn,Twitter, InstagramκαιFacebook

Τι είναι ακριβώς το OpenAgTM

Το OpenAgTM είναι ένα ανοιχτό δίκτυο για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης για όλους – χωρίς όρια, χωρίς σύνορα. Στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της αειφορίας, οδηγώντας όλους τους  παράγοντες της αλυσίδας των τροφίμων, τους γεωργούς, τους παραγωγούς και τους μεταποιητές τροφίμων, τη βιομηχανία και τους διακινητές έως και τους καταναλωτές στο πνεύμα της συνεργασίας για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ολόκληρη η βιομηχανία μας σκέφτεται, λειτουργεί και εξελίσσεται. Μέσω της ευελιξίας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας ξεκινώντας από τις νέες τεχνολογίες, τους σπόρους και τις βιολογικές λύσεις έως τις ψηφιακές πλατφόρμες,  τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις συνεργασίες, το OpenAgTM  είναι μια ανοιχτή πόρτα, μια «ανοιχτή καρδιά» και μια ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία για την οικοδόμηση αειφόρων, ανθεκτικών και ευεργετικών συστημάτων τροφίμων.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το  OpenAgTMεπισκεφθείτετον σύνδεσμο:

upl-ltd.com/our-story/open-ag

Δύο ακόμα στοιχεία που στηρίζουν τη στρατηγική μας και αποτελούν έμπρακτη απόδειξη και δέσμευσή μας στο σκοπό αυτό:

  1. Εργαζόμαστε συνεχώς για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς η μέριμνα για το περιβάλλον αποτελεί μέρος της βασικής μας φιλοσοφίας και στρατηγικής. Εστιασμένες προσπάθειες προς την αυτή τη κατεύθυνση  εφαρμόζονται καθημερινά σε όλη την επιχείρησή μας μέσω της διαχείρισης ενέργειας και της αποδοτικότητας των μονάδων παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα στον σύνδεσμο : https://www.upl-ltd.com/sustainability/environment
  2. Δημιουργήσαμε μία νέα επιχειρηματική μονάδα τη NaturalPlantProtection (NPP) με σκοπό τη στέγαση του ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου των φυσικών και βιολογικά παραγόμενων γεωργικών εισροών και τεχνολογιών της UPL.

Η NPP θα λειτουργήσει ως αυτόνομο brand, συγκεντρώνοντας το υπάρχον χαρτοφυλάκιο βιολύσεων της UPL και το σημαντικά ανεπτυγμένο δίκτυο R&D εργαστηρίων και εγκαταστάσεων παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύει σήμερα το 7 % των συνολικών εσόδων της UPL.

Η λειτουργία της NPP θα ενισχυθεί με την αξιοποίηση του εκτεταμένου δικτύου διανομής της UPL σε όλες τις χώρες, καθώς και τις δυνατότητες καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης. Επιπλέον θα στηρίζεται στη μοναδική και αποδεδειγμένη ικανότητα της UPL να εισάγει και να αναπτύσσει ταχύτατα προϊόντα στην αγορά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Περισσότερα στον σύνδεσμο :https://www.npp.ag

Το παρακάτω δελτίο τύπου αναφέρεται στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα nurture.farm που αναβαθμίζεται και έχει πλέον παγκόσμια εμβέλεια. Είναι πλέον μέρος του δικτύου OpenAgTM      και αποτελεί βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της στρατηγικής μας για επαναπροσδιορισμό της αειφόρου γεωργίας και τη έμπρακτη στήριξη των παραγωγών.

Η πλατφόρμα που ξεκίνησε στις αρχές του 2021 στην Ινδία, έτυχε θετικής υποδοχής από χρήστες σε ολόκληρη την Ινδία και έχουν ξεκινήσει πολλά ελπιδοφόρα πιλοτικά προγράμματα σε άλλες βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Νότιας Αφρικής, της  Βραζιλίας  και της Αυστραλίας. Πολύ σύντομα θα τρέξει πιλοτικό πρόγραμμα και στην Ελλάδα.

NURTURE.FARM  ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ OpenAgTM

ΜΟΥΜΠΑΪ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021: Η nurture.farm – μια ψηφιακή πλατφόρμα για παραγωγούς, αγροτικές κοινότητες και συστήματα τροφίμων, αναβαθμίζεται και επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά της ως μέρος του δικτύου OpenAgTM. Το δίκτυο OpenAgTM σχεδιάστηκε από την UPL Ltd, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αειφόρο γεωργία.

Η πλατφόρμα nurture.farmπροωθεί ενεργούς παραγωγούς, κάνοντας τη γεωργία απλή, κερδοφόρα και αειφόρο για τις μελλοντικές γενιές μέσω τεχνολογικών λύσεων που καλύπτουν κάθε βήμα του κύκλου ζωής της γεωργίας.Hnurture.farm,που δημιουργήθηκε από την UPL, θα λειτουργεί ως ανοικτή πλατφόρμα για την προμήθεια προϊόντων, την καινοτομία και την εκμηχάνιση.

Ο Dhruv Sawhney, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Επιχειρήσεων, τηςnurture.farmδήλωσε:

“Ο αντίκτυπος της nurture.farm στις αγροτικές κοινότητες αντιπροσωπεύει σημαντική πρόοδο στην προώθηση της αποστολής μας να επαναπροσδιορίσουμε την αειφορία της γεωργίας σε ολόκληρο τον κόσμο και να βοηθήσουμε τους αγρότες να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Η ψηφιακή μας πλατφόρμα βοηθά τις αγροτικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν διάφορους ανταγωνιστικούς εξωτερικούς κινδύνους και προκλήσεις,συμπεριλαμβανομένων των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, της οικονομικής ανασφάλειας, της έλλειψης πρόσβασης σε πληροφορίες και μηχανολογικό εξοπλισμό. Κάνουμε  τη τεχνολογία κτήμα των πολλών, δημιουργούμε μια κοινή  υποδομή  και ενώνουμε τους παραγωγούς και τους αγοραστές σε μια παγκόσμια κοινότητα που έχει δεσμευτεί να έχει ως άξονα την αειφορία. Ανυπομονούμε να μεταφέρουμε την επαναστατική μας πλατφόρμα σε νέες αγορές, καθώς προσπαθούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι για τους παραγωγούς και να καταστήσουμε τα συστήματα τροφίμων περισσότεροαειφόρα.»

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη nurture.farm στο δίκτυο OpenAgTMκαι είμαστε ενθουσιασμένοι για το ρόλο που θα διαδραματίσει στην αποστολή μας να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τους παραγωγούς, τη διατροφική ασφάλεια και την αειφόρο γεωργία παγκοσμίως”. Λέει ο Carlos Pellicer – COO, UPL Ltd. «Αυξάνοντας την προσβασιμότητα στις λύσεις, στις τεχνολογίες και στις υπηρεσίες που χρειάζονται οι παραγωγοί για να ευδοκιμήσουν, ηnurture.farmδημιουργεί ένα πραγματικά πελατοκεντρικό οικοσύστημα που εκπληρώνει την υπόσχεση της κοινής ευημερίας και προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη για όλους».

Μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης, η nurture.farm έχει αναπτύξει ένα ενιαίο οικοσύστημα ολοκληρωμένων λύσεων για την αύξηση της προσβασιμότητας, της συνδεσιμότητας και της ανθεκτικότητας και για την εξασφάλιση αειφόρων αποτελεσμάτων. Οι βασικές λύσεις περιλαμβάνουν:

  • Αγρόκτημα – υποστηρίζει τους γεωργούς σε κάθε βήμα του κύκλου ζωής των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, οδηγώντας την αγροτική καλλιέργεια ακριβείας σε κλίμακα μέσω λύσεων για την υγεία των καλλιεργειών, συμβουλευτικών υπηρεσιών,εκμηχάνισης και ψηφιοποίησης σε επίπεδο αγροκτήματος.
  • Λιανικό εμπόριο – επιτρέπει στους λιανοπωλητές και τους αγρότες να αγοράζουν αυθεντικά και υψηλής ποιότητας γεωργικά προϊόντα εισροών (προστασία καλλιεργειών, σπόροι, αγροτικός εξοπλισμός, ζωοτροφές και πολλά άλλα).
  • Εμπόριο – συνδέει τους παραγωγούς και τους αγοραστές μέσω της πλήρους ιχνηλασιμότητας των αειφόρων πρακτικών, της διαφάνειας των πληροφοριών και της κατάλληλης πρόσβασης στις αγορές.
  • Αειφορία – προωθεί την αειφόρο γεωργία σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω αναγεννητικών πρακτικών και επιβραβεύει τους γεωργούς για την υιοθέτηση τους

Ξεκίνησε στις αρχές του 2020, και έκτοτε η nurture.farm έχει αυξηθεί τόσο σε κλίμακα όσο και σε αντίκτυπο, υποστηρίζοντας τώρα πάνω από 1 εκατομμύριο αγρότες και 50.000 λιανοπωλητές στην ψηφιακή της πλατφόρμα, ενώ εξυπηρετεί πάνω από 10 εκατομμύρια στρέμματα γεωργικών εκτάσεων. Η πλατφόρμα έτυχε θετικής υποδοχής από χρήστες σε ολόκληρη την Ινδία και έχουν ξεκινήσει πολλά ελπιδοφόρα πιλοτικά προγράμματα σε άλλες βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Νότιας Αφρικής, της Βραζιλίας και της Αυστραλίας.

Στο πλαίσιο της αποστολής της για τη δημιουργία αειφόρων συστημάτων τροφίμων, η nurture.farm ενθαρρύνει τις πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας μέσω της επιλογής προϊόντων, υπηρεσιών και έργων. Οδηγεί πολλά νέα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων αποφυγής καύσης, βιολογικών προϊόντων, πιστωτικών μορίων άνθρακα και προγραμμάτων ανταμοιβής για την προώθηση αυτής της αποστολής.

ΟJai Shroff,Global CEOτης UPL Ltd. δήλωσε:

“Hnurture.farm”είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του δικτύου OpenAgTM, που δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους παραγωγούς και τα συστήματα τροφίμων παγκοσμίως, παρέχοντας κοινή ευημερία για τους καλλιεργητές μας και τις κοινότητές τους και υποστηρίζοντας την περιβαλλοντική αειφορία. Η επιτυχία των δραστηριοτήτων της nurture.farm στην Ινδία, καθώς και τα άλλα πιλοτικά της έργα του, αναδεικνύουν την αξίαπου δημιουργεί πλατφόρμα.Ανυπομονώ να υποστηρίξω την περαιτέρω επέκταση και τον αντίκτυπο τηςnurture.farm. “

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ