Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Δεν υπάρχουν πόροι για τους επιλαχόντες των σχεδίων βελτίωσης

Την στιγμή που δίνεται παράταση ενώ έχουν καλυφθεί οι πόροι στο μέτρο 5,1 αντιχαλαζικών του ΕΛΓΑ, την στιγμή που ανεβαίνει ο ανώτερος επιλέξιμος προϋπολογισμός (από 100.000€ στο 1εκ€), από την άλλη το Υπ.ΑΑΤ απαντάει για τα σχέδια βελτίωσης ότι δεν υπάρχουν(;!) κονδύλια για τους επιλαχόντες αγρότες.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση η απάντηση που έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κοινοβουλευτική του Αναφορά, με την οποία ζήτησε τη μεταφορά κονδυλίων για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης της προκήρυξης 2018 μέτρου 4.1.1. από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προωθώντας την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κεντρικής Ελλάδας, κάτι τέτοιο αναφέρει ότι είναι αρνητικό το ΥΠΑΑΤ.

Στην Απάντηση ο αρμόδιος Υφυπουργός αναφέρει, ότι για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και το μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης υπερδεσμεύθηκαν πόροι , εξαιτίας του σημαντικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, με συνέπεια την εξάντληση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του ΠΑΑ. Έτσι οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης, δεν μπορούν να ενταχθούν, εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στο πλαίσιο της περιόδου αυτής και της ίδιας προκήρυξης.

Ο Υφυπουργός ενημερώνει παράλληλα τον κ. Πάνα, πως στην παρούσα φάση εξετάζεται η έκδοση νέας πρόσκλησης του μέτρου με πόρους, που έχουν προκύψει από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην οποία θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη, νέοι γεωργοί των ετών 2016 και 2018 οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση ένταξης το 2018, λοιποί επαγγελματίες γεωργοί, καθώς και οι επιλαχόντες της προηγούμενης πρόσκλησης που επιθυμούν να συμμετέχουν και πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Δείτε όλη την απάντηση:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ