Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας: οργάνωση διαδικασιών για την αποτίμηση της ζημιάς

Όπως ανακοινώνεται από το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. την Δευτέρα 11/9/2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση διαδικασιών για την αποτίμηση της ζημιάς.

Αποφασίστηκε  να συσταθεί  επιτροπή  με συντονιστή το  Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  Η επιτροπή  θα  απαρτίζεται από  την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων   και τους Γεωπονικούς Συλλόγους Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδος-Ευρυτανίας.

Άμεσα  θα δημιουργηθούν εξειδικευμένες επιτροπές επιστημόνων που θα έχουν στόχο τέσσερις κατευθύνσεις.

1.Την άμεση αρωγή οικονομικής ενίσχυσης των γεωργών και κτηνοτρόφων ,των γεωπονικών επιχειρήσεων και των μεταποιητικών επιχειρήσεων .

2.Την εκτίμηση της υπάρχουσας γεωλογικής-υδρολογικής  και κλιματικής κατάστασης και  την ενημέρωση των αναγκαίων ενεργειών προς την έγκαιρη αποκατάσταση των καταστροφών.

3.Την οικονομική αποτίμηση του προβλήματος και τον σχεδιασμό ενεργειών για την στοχευμένη επιχειρηματική ανασύνταξη της πρωτογενούς παραγωγής της Θεσσαλίας.

4.Τον σχεδιασμό εγγειοβελτιωτικών παρεμβάσεων  – μέτρων  με βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο για τη Θεσσαλία. Κατάθεση master plan – σχέίιο δράσης σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ως γεωτεχνικοί φορείς και  σύμβουλοι της Πολιτείας για την πρωτογενή παραγωγή έχουμε την υποχρέωση  να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής και να προτείνουμε επείγοντες  τρόπους αντιμετώπισης.

Θα ακολουθήσει άμεσα επιστολή στον Πρωθυπουργό με πλήρη αποτύπωση της τραγικής κατάστασης στην οποία  έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας  καθώς και διευρυμένη σύσκεψη με όλο τον αγροτικό χώρο της Θεσσαλίας .

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε.

Δημήτριος Μτογκούλης

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συλλόγων Γεωπόνων

Δημήτρης Σοφολόγης

Ο πρόεδρος του ΓΣΛ

Κώστας Γιαννακός

Ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας

 Κώστας Λάμπρος

Ο Πρόεδρος του  Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων

Γιώργος Κυριάκης

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ