Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Βιολογικά, εξισωτική αποζημίωση μπαίνουν στο gov.gr ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Ευάγγελος Σημανδράκος στη χθεσινή τηλεοπτική του παρουσία και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή “Θεσσαλική Γη”, στο κανάλι Astra TV.

Την εκπομπή παρουσίασε ζωντανά στις 22:30  ο δημοσιογράφος και συνεκδότης της «ΑγροΈκφρασης» κ. Χρήστος Αθανασιάδης, ενώ παραβρίσκονταν στο στούντιο και ο εταίρος συνεκδότης-γεωπόνος της «ΑγροΈκφρασης» κ. Ντίνος Μακάς.

Μια σημαντική είδηση που ακούστηκε για 1η φορά είναι ότι τα βιολογικά , η εξισωτική αποζημίωση αλλά και τα γεωργοπεριβαλλοντικά όπως η νιτρορύπανση μπαίνουν στην επόμενη πληρωμή μέσα από το λεγόμενο g-cloud, gov.gr.

Για το Monitoring :

Ανέφερε ότι εφαρμόστηκε φέτος σε 3 νομούς Ημαθίας, Τρικάλων, Καρδίτσας , από του χρόνου σε όλη την Ελλάδα.

Μεταβιβάσεις δικαιωμάτων:

Ανέφερε ότι το 10% έχει μείνει σε εκκρεμότητα και αφορά κυρίως κληρονομιές.

Προκαταβολή βασικής ενίσχυσης Οκτωβρίου:

Το σύστημα έκλεισε στις 26/8, αυτός ανέλαβε πρόεδρος 21/7 και από τότε «τρέξαμε» το σύστημα για να προλάβουμε την πληρωμή των επιδοτήσεων να γίνει τον Οκτώβριο χωρίς προβλήματα. Από το σύνολο των 660.000 αφμ που έκαναν δηλ αίτηση ΟΣΔΕ, πληρώθηκαν την προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης, 533.000 δικαιούχοι.

Έχουν γίνει 13 διασταυρωτικοί έλεγχοι έως τώρα για την πληρωμή του 2022.Το ότι όλα τα ΚΥΔ θα βλέπουν από Νοέμβριο όλα τα λάθη που υπάρχουν

Για τους βοσκότοπους:

Γίνονται έλεγχοι, τα προβλήματα εντοπίζονται σε ιδιωτικούς και όχι σε δημόσιους.

Επιστολές από Βρυξέλλες:

Υπάρχει συχνή αλληλογραφία μεταξύ Βρυξελλών και ΟΠΕΚΕΠΕ. Η έκθεση αφορούσε τα έτη 2020,2021, αλλά γίνεται η επισήμανση να προσεχθούν κάποια πράγματα όπως τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια. Από την άλλη όμως για το 2018,2019 υπήρξε καταλογισμός προστίμων 120 εκατομμύρια ευρώ που επιβλήθηκαν. Τελειώνοντας την φράση είπε: και ο «νοών νοείτο».

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ:

Για νέες προσλήψεις ανέφερε ότι πάντα ενδιαφέρουν το οργανισμό και είναι στο πρόγραμμα οι προσλήψεις γεωπόνων, τοπογράφων μηχανικών, αποφοίτων πληροφορικής. Ενώ για την αξιολόγηση του προσωπικού είπε ότι θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα .Θα στηριχτεί και θα ενισχυθεί το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ στις περιφέρειες.

Ημερίδες-ενημέρωση:

Τέλος επισήμανε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει εξωστρεφής και θα προχωρήσει σε ενημερώσεις μέσω ημερίδων στην ελληνική ύπαιθρο .

Όλη η συνέντευξη του προέδρου είναι στο παρακάτω λινκ:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ