Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Βιοδιεγέρτες: Μια παγκόσμια αγορά αξίας $2,5 δισ.

Την ανάγκη αύξησης της αγροτικής παραγωγής υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΒΥΠ, Άννα Μιχαηλίδη, λέγοντας παράλληλα ότι αυτή η αναγκαιότητα θα προκύψει καθώς η παγκόσμια ζήτηση για θρεπτικά στοιχεία στην γεωργική παραγωγή εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2050 την ίδια στιγμή που αναμένεται να τριπλασιαστεί και η ζήτηση για δημητριακά. Η ΕΒΥΠ ειδικεύεται στην παραγωγή βιοδιεγερτών και αμινοξέων από αποκλειστικά φυτικές πρώτες ύλες μη γενετικά τροποποιημένες με ελκυστικά εντόμων.

Οι βιοδιεγέρτες είναι ένας νέος κλάδος, ο οποίος δημιουργήθηκε στο απόγειο της πράσινης γεωργίας για να την βοηθήσει να προσαρμοστεί στις συνθήκες του μέλλοντος. «Πρόκειται για φυσικές γεωργικές εισροές, οι οποίες διεγείρουν την ανάπτυξη και την αντοχή των φυτών, ορισμένες εκ των οποίων παράγονται ενδογενώς μέσα στα ίδια τα φυτά κατά την ανάπτυξή τους. Μάλιστα, ενισχύουν την αντοχή τους σε πολλαπλές καταπονήσεις όπως η ξηρασία, η υψηλή θερμοκρασία και το ψύχος. Η χρήση των συγκεκριμένων φυσικών οργανικών ουσιών συμβάλλει στη μείωση της χρήσης των συμβατικών λιπασμάτων και των φυτοπροστατευτικών, των οποίων η αλόγιστη χρήση έχει οδηγήσει στην επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος», σημείωσε .

Επιπλέον, ανέφερε ότι η αξία της παγκόσμιας αγοράς βιοδιεγερτών ανήλθε στα 2,5 δισ. το 2019 ενώ προβλέπεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2025, μια εκτίμηση που την χαρακτήρισε συντηρητική.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ