Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Αύξηση πιστώσεων για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας στην Π.Ε. Λευκάδας

Τουλάχιστον 140.000 ευρώ ανά έτος για την τριετία 2021-2023

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωρά την τριετία 2021-2023 με ένα Πρόγραμμα Δακοκτονίας υψηλών προδιαγραφών, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου είναι:

  • Η αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης, με την υλοποίηση για πρώτη φορά ενός Προγράμματος τριετούς διάρκειας, προκειμένου να ξεπεραστούν οι πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες.
  • Η αύξηση των κονδυλίων του Προγράμματος, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της ΠΙΝ.

O προϋπολογισμός του έργου της Δακοκτονίας, για την Περιφερειακή Ενότητας Λευκάδας ανέρχεται σε 140.000 ευρώ για κάθε έτος εφαρμογής του Προγράμματος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ανέφερε σχετικά:

«Η συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Κουρή, και οι συντονισμένες προσπάθειες των Υπηρεσιών μας, οδήγησαν σε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δακοκτονίας για την προστασία της ελαιοπαραγωγής των νησιών μας.

Πλέον, οι πιστώσεις για την Π.Ε. Λευκάδας διαμορφώνονται στα 140.000 ευρώ ανά έτος, γεγονός που συνιστά το αποτέλεσμα των ενεργειών της παρούσας Περιφερειακής Αρχής.

Επίσης, για πρώτη φορά, διενεργείται στην Περιφέρειά μας Πρόγραμμα Δακοκτονίας τριετούς διάρκειας, απαλλάσσοντας τις Υπηρεσίες μας από τις επαναλαμβανόμενες ετήσιες διαγωνιστικές διαδικασίες και επιτρέποντας τον αποτελεσματικό σχεδιασμό για την τριετία 2021-2023.

Έτσι λοιπόν φέτος ξεκινήσαμε έγκαιρα την υλοποίηση του Προγράμματος, πολύ πριν το Φθινόπωρο, και αποφύγαμε τις καθυστερήσεις του παρελθόντος, που οδηγούσαν σε απώλεια ελαιοπαραγωγής και ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος. Ήδη βρίσκονται στον “αέρα” δύο διαγωνισμοί στα πλαίσια του έργου.».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ