Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Αφρικανική πανώλη χοίρων: Με περιφράξεις προσπαθούν να ελέγξουν τα κρούσματα

Για την ολοκλήρωση της περίφραξης χρειάζονται 400 εργάτες και η κατασκευή θα κοστίσει 12 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πρώτα βήματα για την κατασκευή περιφράξεων αγριόχοιρων παράλληλα με διάφορους αυτοκινητόδρομους στην Βόρεια Ιταλία έχουν γίνει από τις αρμόδιες αρχές, μιας και ο συνολικός αριθμός των νεκρών αγριόχοιρων λόγω της ΑΠΧ έχει φτάσει τους 46. Στην πιο πρόσφατη καταμέτρηση του ινστιτούτου IZSUM, οι αρχές έχουν εντοπίσει 25 πτώματα θετικά στην ΑΠΧ στην επαρχία Alessandria στην περιοχή Piemonte και 21 στην επαρχία της Γένοβας στην περιοχή Liguria. Συνολικά, η εξέλιξη της κατάστασης βρίσκεται στα δύο πτώματα την εβδομάδα, αλλά η ανάπτυξη δεν είναι εκθετική μέχρι στιγμής.

Ομοίως, όταν απεικονίζονται στον χάρτη, τα κρούσματα δεν φαίνεται να εξαπλώνονται πολύ έντονα γεωγραφικά, αλλά βρίσκονται σε μια γνωστή ζώνη, μια σχετικά λοφώδη περιοχή με μήκος 27 km από ανατολή προς δύση και 30 km από βορρά προς νότο. Μέχρι στιγμής, κανένας οικόσιτος χοίρος δεν έχει βρεθεί μολυσμένος.

Προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο τα κρούσματα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν φράγματα αγριόχοιρου παράλληλα με τους αυτοκινητόδρομους Α7 και Α26, και οι δύο εκτείνονται από βορρά προς νότο. Με αυτόν τον τρόπο, η ζώνη έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να περιφραχτεί. Ένα έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει 116 χιλιόμετρα φράγματος αγριόχοιρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η συνολική περίφραξη θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2022. Για την ολοκλήρωση της περίφραξης χρειάζονται 400 εργάτες και η κατασκευή θα κοστίσει 12 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στις πόλεις Masone και Ovada, έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την κατασκευή, σύμφωνα με την εφημερίδα Genovese Il Secolo XIX.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός σχεδίου για να ξεκινήσει το κυνήγι μεγάλου αριθμού αγριόχοιρων σε αυτήν την περιοχή. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ανέφερε ότι οι κυνηγοί και οι σκύλοι θα πρέπει να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο της εξάλειψης περίπου του 80% του πληθυσμού των αγριόχοιρων. Για να γίνει αυτό, στην περιοχή ελέγχου αναμένεται να εφαρμοστεί και το νυχτερινό κυνήγι με τη χρήση καμερών θερμικής απεικόνισης.

Πηγή: pigprogress.net, in.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ