Αυξημένη κατανάλωση φρέσκων φρούτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαπιστώνει η έκθεση 2020 Consumption Monitor της Freshfel Europe, που αναλύει τις τάσεις στην παραγωγή, κατανάλωση και εμπορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών με βάση τα στοιχεία του 2018. Συγκεκριμένα, η κατά κεφαλήν κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών το 2018 στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 4% συγκριτικά με το 2017, στα 363,76 γραμμάρια ημερησίως, ενώ η αύξηση συγκριτικά με την πενταετία 2013-2017 ανήλθε στο 5,1%. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την ενισχυμένη κατά κεφαλήν κατανάλωση φρούτων στα 211,82 γραμμάρια ημερησίως (+9,5%), η οποία υπερκάλυψε τη μικρή πτώση της κατανάλωσης λαχανικών στα 151,94 γραμμάρια ημερησίως.Πάντως, η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από τη συνιστώμενη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (τουλάχιστον 400 γραμμάρια ημερησίως).
Ο Philippe Binard, γενικός αντιπρόσωπος της Freshfel Europe, χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να εξεταστεί αυτή η «ψαλίδα» ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Πηγή: Foodreporter