Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Αποσύρθηκε η διάταξη μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις των γεωτεχνικών που αφορούσε συμψηφισμό των ΤΕΙ με τα γεωτεχνικά πτυχία

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής-αποσύρθη η διάταξη.

Τελευταία στιγμή απεσύρθη η ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων

Σύμφωνα με το δτ της ΠΟΓΕΔΥ που βγήκε στις 20.00 το βράδυ: Πριν από λίγο δια στόματος Υπουργού Υπ.Α.Α.Τ. αποσύρθηκε το άρθρο 2 που αφορούσε την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κολεγίων και των ΤΕΙ με των πτυχιούχων Πανεπιστημίου Γεωτεχνικών και έτσι οι «δήθεν Γεωτεχνικοί» έμειναν στα κρύα του λουτρού.

Η ΠΟΓΕΔΥ θα είναι πάντα ο θεματοφύλακας των Θεσμικών – Επιστημονικών δικαιωμάτων των Γεωτεχνικών.Εδώ πρέπει να τονίσουμε την καθοριστική συμβολή των δύο Υφυπουργών του Υπ.Α.Α.Τ. κ. Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στήλιου στο δίκαιο των αιτημάτων μας.

Το agroekfrasi.gr σε προηγούμενη ανάρτηση έγραφε :

Στα κάγκελα οι γεωτεχνικοί με τους αιφνιδιασμούς του κ.Λιβανού και την ξαφνική απόφαση του σε μια τροπολογία για τις σταβλικές εγκαταστάσεις να κάνει γεωπονίες τα ΤΕΙ έτσι…στα ξαφνικά χωρίς καμιά διαβούλευση ή ειδοποίηση.

Διαβάστε παρακάτω την σφοδρή αντίδραση του ΓΕΩΤΕΕ:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Ο πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Σπ.Μάμαλης

Η αντίδραση των γεωτεχνικών του δημοσίου είναι η παρακάτω:

Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων Κολεγίων από την πίσω πόρτα».

Με την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός παρέχετε η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του Γεωπόνου, σε κατόχους σχετικών βεβαιώσεων επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν.. Τονίζουμε πως η ΠΟΓΕΔΥ έχει εκφράσει επανειλημμένος την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στην προβλεπόμενη στο Π.Δ. 38/2010 διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας αλλοδαπών τίτλων σπουδών, καταγγέλλοντας τεκμηριωμένα ότι η εν λόγω διαδικασία στερείται ακαδημαϊκών εχεγγύων και αποτελεί απλώς μία «εφεύρεση», που βρίσκεται μάλιστα εκτός του σχετικού κοινοτικού πλαισίου, για την αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα ελληνικά Κολέγια μέσω ξένων Πανεπιστημίων.

Δεδομένου ότι, με τον τρόπο αυτό δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κατόχους τίτλους σπουδών τριετούς διάρκειας να ασκούν επαγγελματικές δραστηριότητες που σήμερα, σύμφωνα με τον Νόμο, ασκούνται από κατόχους τίτλων σπουδών πενταετούς διάρκειας και μάλιστα επιπέδου και μάλιστα επιπέδου integrated master και επιπλέον, δραστηριότητες που άπτονται θεμάτων Δημόσιας υγείας, ασφάλειας τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Εάν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη αυτό σημαίνει ότι ο Υπουργός ενδιαφέρεται για τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων και αγνοεί το δίκαιο των πολλών.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε «ιππόδρομος» και δεν θα αφήσουμε ποτέ τον παραγωγικό πρωτογενή τομέα και τους Γεωτεχνικούς έρμαια των ελάχιστων κρατικοδίαιτων οικονομικών συμφερόντων.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος ΠΟΓΕΔΥ Ν.Κακαβάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ