Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Ανακοινώσεις από Κοζάνη προέδρου ΕΛΓΑ

θα αποζημιωθούν κανονικά οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν σε προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021, ανέφερε στην διάρκεια επίσκεψης στην Κοζάνη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ζητώντας συγγνώμη για τη μεγάλη καθυστέρηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία η κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2021 έχει καταθέσει το φάκελο με τα δικαιολογητικά. Το ύψος της αποζημίωσης, όπως ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα φτάσει τα 23 εκ. ευρώ.

O πρόεδρος του ΕΛΓΑ απέδωσε σε γραφειοκρατικό λάθος τα όσα αναφέρονται στην απάντηση σε ερώτηση βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας περί μη αποζημίωσης της ακαρπίας των καλλιεργειών κερασιών, μηλιών και καρυδιών που βρισκόταν σε προανθικό στάδιο. Ο κ. Λυκουρέντζος είχε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Γ. Κασαπίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το φαινόμενο της καρπόπτωσης, αλλά και το ζήτημα της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Τι ανέφερε ο περιφερειάρχης Γ.Κασαπίδης

«Πρέπει να συγκροτηθεί επιτροπή εργασίας για την παρακολούθηση του φαινομένου της καρπόπτωσης, για να αποτυπωθούν οι ζημιές και να παρθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ. Κασαπίδης.Σε ό,τι αφορά στο θέμα του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο κ. Κασαπίδης πρότεινε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους φορείς των παραγωγών και να γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση.Τέλος, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Λυκουρέντζο για την πρωτοβουλία προμήθειας εξοπλισμού  για την παρακολούθηση των μετεωρολογικών φαινομένων με σταθμούς στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίοι μπορούν να ενσωματωθούν στο δίκτυο του ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρχει αντικειμενικότερη καταγραφή που θα βοηθήσει στις αποζημιώσεις.

«Κάθε αξιολόγηση θα γίνει με κανονισμό και δικαιοσύνη» ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος που δεσμεύτηκε και για την ενίσχυση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ