Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ανακοίνωση για την ΣΦΗΚΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ


Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς ενημερώνει τους καστανοπαραγωγούς όλων των περιοχών του Δήμου ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εξέτασης δειγμάτων καστανιάς , που συλλέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον συντονιστή της Ομάδας Αγροτικών Κρίσεων σε θέματα φυτοπροστασίας της Περιφέρειας δρ. Εντομολογίας, Δ. Σταυρίδη, σε συνεργασία με τους ερευνητές του Μπενακείου, δρ. Απ. Καπράνα και του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» δρ. Δ. Αβτζή καθώς και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς, διαπιστώθηκε η επιτυχής εγκατάσταση του παρασιτοειδούς Torimous sinensis το οποίο καταπολεμά την Σφήκα της καστανιάς.
Την φετινή χρονιά και μετά από επισκέψεις γεωπόνων του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου σε κτήματα με διαπιστωμένες προσβολές ,παρατηρήθηκε ότι άρχισαν αυτήν την περίοδο να εμφανίζονται η καινούργιες προσβολές από σφήκα και οι οποίες στις επόμενες ημέρες θα διακρίνονται καθαρά.
Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται πως είναι οι οφθαλμοί από προσβολές στις 19-4-2021.
Καλό είναι οι παραγωγοί να επισκεφτούν τα κτήματα στις επόμενες ημέρες για να διαπιστώσουν εγκαίρως τυχών προσβολές από σφήκα και να ενημερώσουν το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ