Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της τεχνολογίας, καινοτομίας και startups μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας

WE MAKE FUTURE Festival 2024: Ένα ακόμη βήμα στην ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της τεχνολογίας, καινοτομίας και startups μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας

Στη δημιουργία μιας «γέφυρας» μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας για συνεργασίες στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και την υποστήριξη startups στις δύο χώρες στοχεύει η επιτυχής συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο WE MAKE FUTURE Festival 2024.

Το WE MAKE FUTURE Festival 2024, μία διεθνής έκθεση αφιερωμένη στην τεχνολογία, την καινοτομία και τον κόσμο των startups, πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια στις 13-15/06/2024.

700 εκθέτες, 70.000 επισκέπτες, περισσότεροι από 1.000 ομιλητές, 3.000 startups και επενδυτές, πάνω από 90 συμμετέχουσες χώρες, είναι τα ποσοτικά μεγέθη μιας διοργάνωσης που υπόσχεται να γίνει όλο και μεγαλύτερη στο μέλλον.

Η δράση συμμετοχής στο WE MAKE FUTURE Festival 2024 συντονίστηκε από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (το οποίο έχει την αποκλειστική εκπροσώπηση του  WeMakeFuture Festival στην Ελλάδα) σε συνεργασία με το Enteprise Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας, κ. Marco Della Puppa, συμμετείχε μέσω θεσμικού εκθεσιακού περιπτέρου μαζί με το Enterprise Greece, καθώς και με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που εκπροσώπησαν η κα Ανδρομάχη Γεωργίου, στέλεχος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων και η κα Σοφία Αθανασίου, στέλεχος του Γραφείου Διοίκησης, προβάλλοντας το Ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα.

Από τις 6 ελληνικές εταιρείες startups που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν, στον εκθεσιακό χώρο μπόρεσαν να παρευρεθούν οι 4 (IRIDA AI, ComeTogether, Upiria, Kleesto), οι οποίες παρουσίασαν τα έργα τους και συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις που διοργανώθηκαν για την περίσταση.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία IRIDA AI, η οποία κέρδισε το 3ο startup competition, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, με το Bird Protect™, ένα σύστημα ανίχνευσης και αποτροπής πτηνών που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα πουλιά από σύγκρουση με ανεμογεννήτριες, είχε τη δυνατότητα pitching (σύντομης παρουσίασης) σε ειδικό πάνελ με επενδυτές και funds.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ