Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Σε χαμηλά επίπεδα ο πληθωρισμός τροφίμων στο πρώτο εξάμηνο 2025

spot_img


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Σπύρος Θεοδωρόπουλος μίλησε στην έκθεση HORECA 2025, για να εισπράξει θετικά σχόλια ως προς την προσέλευση του κόσμου, αλλά και τον αριθμό των εταιρειών που συμμετείχαν στην έκθεση. Άλλωστε, ο ίδιος διατελεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke SGA Partners, που ελέγχει τις εταιρείες ΙΟΝ, Ελληνικοί Χυμοί (Viva), Nikas και Αμβροσία.

Όλες μαζί συμμετείχαν με ενιαίο περίπτερο στη HORECA 2025. «Πιστεύω ότι ο κλάδος Ho.Re.Ca. θα πάει και φέτος μια χαρά, αν δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα ο τουρισμός λόγω σεισμών. Αλλά αν συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα για μερικές εβδομάδες ακόμη, τότε θα υπάρξει ανησυχία».Επειδή το ζήτημα του πληθωρισμού τροφίμων αποτελεί «καυτό» ζήτημα στον κλάδο, το FOODReporter ζήτησε την εκτίμηση του κ. Θεοδωρόπουλου σχετικά: «Νομίζω ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων στο πρώτο εξάμηνο του 2025, θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αγοράς που έχουμε στη διάθεσή μας. Η βιομηχανία τροφίμων θα ήθελε να κινηθεί σε χαμηλά -ή ακόμη και αρνητικά- επίπεδα ο πληθωρισμός, αλλά δυστυχώς η κλιματική αλλαγή είναι εκείνη που πιέζει ανοδικά τις τιμές των πρώτων υλών και ταυτόχρονα, οι υψηλές τιμές της ενέργειας δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση».

«Όλες οι κατηγορίες τροφίμων προσελκύουν το ενδιαφέρον επενδυτών, χωρίς διακρίσεις»
«Οι επικείμενες κινήσεις συγκέντρωσης στον κλάδο του λιανεμπορίου δεν αναμένεται να έχουν οποιαδήποτε επίδραση στις τιμές των προϊόντων στο ράφι», εκτίμησε παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αναφορικά με τις κινήσεις που λαμβάνουν χώρα σε παρόντα χρόνο. Αναφορικά με το φαινόμενο συγκέντρωσης, σε επίπεδο προμηθευτών, ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν θεωρεί ότι υπάρχουν υποκατηγορίες τροφίμων που καταλαμβάνουν περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέρον από πλευράς υποψήφιων επενδυτών: «Όλες οι κατηγορίες τροφίμων προσελκύουν το ενδιαφέρον, χωρίς διακρίσεις», σχολίασε. Επιφυλάχθηκε, ωστόσο, να απαντήσει στην ερώτηση του FOODReporter, αν η Bespoke SGA Holdings θα κινηθεί για νέα εξαγορά στο χώρο των τροφίμων σε άμεσο ή επόμενο χρόνο.Ως προς τις ελλείψεις και τις δυσκολίες ανεύρεσης προσωπικού, που δεδομένα ταλαιπωρούν αρκετές εταιρείες τροφίμων και λιανεμπορίου, ο κ. Θεοδωρόπουλος παραδέχεται την ύπαρξη του ζητήματος, με το οποίο είχε, άλλωστε, ασχοληθεί ενδελεχώς και στην προηγούμενη θητεία του στον ΣΕΒ ως πρόεδρος της Επιτροπής Εργασιακών θεμάτων και Ανθρώπινου Δυναμικού επί θητείας Δημήτρη Παπαλεξόπουλου. Ωστόσο, δεν θεωρεί ότι αποτελεί ακόμη υπαρξιακό ζήτημα για τις εταιρείες: «Οι ελλείψεις προσωπικού αποτελούν σίγουρα πρόβλημα και για τις εταιρείες τροφίμων, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο να απειλείται ακόμη και η βιωσιμότητα κάποιων εξ’ αυτών», τόνισε.
Πηγή: FOODReporter – Κωνσταντίνος Βορίλας

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ