Μια νέα ποικιλία νεκταρινιού από την Αργεντινή έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά, χάρη στη μοναδική της αντοχή μετά τη συγκομιδή. Η Pionero Inta, που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Τεχνολογίας της χώρας, μπορεί να παραμείνει σε ψυχρή αποθήκευση για πάνω από 47 ημέρες, διατηρώντας τη σκληρότητα, τη γεύση και το άρωμά της. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, αφού τα περισσότερα νεκταρίνια δεν ξεπερνούν τις δύο εβδομάδες χωρίς να χάσουν την ποιότητά τους.
Η νέα ποικιλία ανοίγει τον δρόμο για αποστολές σε μακρινές αγορές, όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική, σε μια περίοδο που στο βόρειο ημισφαίριο δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή.
Από καλλιεργητική πλευρά, το Pionero Inta δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Η συγκομιδή της γίνεται μεταξύ 10 και 20 Νοεμβρίου, ενώ η παραγωγή είναι αντίστοιχη με αυτή άλλων πρώιμων ποικιλιών. Ο καρπός, ζυγίζει περίπου 140 γραμμάρια, έχει κίτρινη σάρκα, ελαφρώς όξινη γεύση και ελκυστικό κόκκινο επίχρωμα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του.
Πηγή: Φρουτονέα












