Τη βράβευση δύο ελληνικών ελαιολάδων ανακοίνωσε ο ισπανικός, διεθνούς εμβέλειας Οργανισμός Evooleum, στο πλαίσιο του «Evooleum Guide 2026», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στη Μαδρίτη. Στην εκδήλωση ξεχώρισαν δύο ελληνικά ελαιόλαδα, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ποιότητα της ελληνικής παραγωγής.
- Το ελαιόλαδο Terra Creta από τα Χανιά απέσπασε διπλή διάκριση, στην κατηγορία «Best from Greece» και στην κατηγορία «Best PDO from Greece», λαμβάνοντας συνολική βαθμολογία 92 και στις δύο.
- Παράλληλα, στην κατηγορία «Best Olympia» για τις καλύτερες ποικιλίες ελιάς, διακρίθηκε το «Omphacium Olympia Variety» της εταιρείας Papadopoulos Olive Oil PC, λαμβάνοντας βαθμολογία 89.
Η βράβευση έγινε παρουσία του εκπροσώπου του οργανισμού, ο οποίος παρέδωσε τα βραβεία εκ μέρους των διοργανωτών στον Εμμανουήλ Καρπαδάκη, ειδικό στην αξιολόγηση ελαιόλαδου της Terra Creta (Όμιλος Μέλισσα-Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων).Στη διαγωνιστική διαδικασία βραβεύθηκαν ελαιόλαδα από Ισπανία, Ιταλία, Ν. Αφρική, Κροατία, Μαρόκο, Βραζιλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κίνα. Tο πρώτο βραβείο δόθηκε στο ιταλικό «Monini Monocultivar Coratina Bio».













