Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img

Αυξήσεις “φωτιά” στο κόστος παραγωγής του ψωμιού- Δεν αποκλείονται ανατιμήσεις

spot_img

Οι ανατιμήσεις στην τιμή των αλεύρων και άλλων πρώτων υλών, της τάξης του 32% αλλά και στην ενέργεια κατά 130% ενδέχεται να φέρουν αυξήσεις και στην τιμή του ψωμιού.Ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, χαρακτηρίζοντας “εκτός ελέγχου” τις αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων και “ληστεία” τις αυξήσεις στα τιμολόγια των παρόχων ενέργειας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι εναπόκειται στον κάθε αρτοποιό να καθορίσει τις τιμές των προϊόντων του. Τόνισε ότι σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι καταναλωτές, η τιμή του ψωμιού είναι φθηνότερη στα αρτοποιία σε σχέση με τα σουπερμάρκετ και τους κάλεσε να κάνουν συγκρίσεις με βάση την τιμή κιλού και να συγκρίνουν όμοια προϊόντα, και όχι πχ φρέσκο με κατεψυγμένο ψωμί.

Πηγή: ΕΡΤ- Βαγγέλης Μητρούσιας

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ