Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Τσιάρας: «Εντός των επομένων ημερών οι πληρωμές για τον Daniel»

«Η ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων», όπως τόνισε, προέκυψε «ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα σωστής και δικαιότερης πληρωμής, παρά μια εξόφληση που πιθανόν θα δημιουργήσει το αίσθημα της αδικίας».

Ο κ. Τσιάρας εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός για τις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ σημείωσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει τεθεί υπό επιτήρηση.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως το νέο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ που θα καλύπτει τις σημερινές, ιδιαίτερες, λόγω της κλιματικής κρίσης, ανάγκες των αγροτών. Στόχος μας είναι, επίσης, η πλήρης εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η λειτουργία του κατά τρόπο διαφανή και δίκαιο, σύμφωνο με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Daniel.

«Είναι αλήθεια (ότι καθυστέρησε η καταβολή των αποζημιώσεων), αλλά είναι προτιμότερη μια ολιγοήμερη καθυστέρηση για να υπάρχει σωστή και δίκαιη αποζημίωση, παρά μια εξόφληση που πιθανόν θα δημιουργήσει το αίσθημα της αδικίας. Πράττουμε αυτό που πρέπει και λαμβάνουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες είτε αφορούν τις υπηρεσίες είτε την απαιτούμενη νομοθετική κάλυψη, ώστε να μπορέσουμε να καταβάλουμε κάθε διαθέσιμο πόρο στους αγρότες που επλήγησαν από τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου».

Tα παραπάνω ειπώθηκαν σε συνέντευξή του στο ΑΜΕ-ΑΠΕ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ